Для любителів позалипати: три корисні налаштування телефону, які вбережуть очі

Читать на русском
Автор
5989
Телефон найкраще тримати на відстані від очей
Телефон найкраще тримати на відстані від очей. Фото Freepik

Дізнайтеся, як захистити очі від дії смартфону

Смартфони стали невід’ємною частиною життя у сучасному світі. Проте, разом із користю, яку ми маємо від них, є й проблеми — вони негативно впливають на зір. Ми вже розповідали, навіщо в телефоні "режим польоту", а сьогодні ділимося як знизити негативний вплив гаджетів на очі.

Як пише "Телеграф", у телефонах є три налаштування, які знизять вплив на зір, якщо любите залипати у смартфон. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Розмір шрифту

Зменшити навантаження на очі допоможе збільшення шрифту у телефоні. Зробити це можна у налаштуваннях. Натисніть "Параметри/Налаштування", зайдіть в "Екран" і в розділі "Розмір шрифту" виберіть потрібний збільшений шрифт.

Яскравість екрану

Найкраще налаштувати у телефоні "Автояскравість". Це, по-перше, продовжить роботу батареї, а по-друге смартфон автоматично регулюватиме і адаптуватиме яскравість екрану залежно від зовнішнього освітлення в місці, де ви користуєтеся телефоном.

Режим читання

У сучасних смартфонах є вбудована опція під назвою "режим читання", що також регулює яскравість екрану. Якщо ви любите залипати перед сном у телефоні, активуйте цей режим, він знизить яскравість екрана і вбереже зір. Знайти цю функцію можна в "шторці" телефону і активувати одним натисканням, а потім таким самим чином її можна вимкнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздати Wi-Fi зі смартфона на ноутбук чи інший телефон. Дізнайтеся детальну інструкцію.