Знадобиться звичайна вода: хитрий спосіб допоможе відрізнити справжню ікру від підробки

Читать на русском
Автор
3558
Продукт дорогий, тому підробку дуже прикро
Продукт дорогий, тому підробку дуже прикро. Фото uavgusta.net

Ознаки, які відрізняють справжню ікру

Ми розповідали, на що звертати увагу, щоб купити солодкі мандарини. Тепер ділимось порадами щодо того, як обрати справжню ікру замість підробки.

Наближаються Різдво та Новий рік, саме час планувати меню і купувати продукти для закусок. Багато хто саме на зимові свята любить поласувати смачною ікрою. На полицях в магазині чимало виробників, і ціни у всіх різні: і дешева, і дорога, і безліч в середньому ціновому сегменті. Що з того всього дійсно їстівне — залишається тільки вгадувати. Розповідаємо, як відрізнити якісну ікру.

Якщо баночка скляна, можна придивитись до ікринок. Штучні ікринки будуть або підкреслено правильної форми, або, навпаки — будуть траплятись довгасті, наче зліплені з кількох, або підкреслено великі чи дрібні ікринки.

Втім, в магазині скуштувати ікру не вийде. Та вже вдома можна точно перевірити справжність ікри. І допоможе у цьому звичайна вода, а саме окріп.

В чашку, стопку чи мисочку покладіть трохи ікри. Краще, якщо посудина буде прозора. Заливаємо ікру окропом. Якщо ікра справжня, вона побіліє, а вода стане каламутною — бо натуральний білок від температури води згорнеться.

Якщо ікра несправжня, вода залишиться прозорою. Можливо, на її поверхні будуть плавати олійні плямки.

Справжня ікра, окрім ніжного рибного смаку, має ще й характерну легку гірчинку. Ікринки лускають в роті, і всередині вони рідкі. Також ми розповідали, як смачно засолити червону рибу.