Ефектна закуска до новорічного столу: печінковий рулет розлетиться на "ура"

Читать на русском
Автор
15080
Ситна закуска з мінімуму інгредієнтів
Ситна закуска з мінімуму інгредієнтів. Фото receptydoma.top

Такий рулет стане чудовим доповненням до святкового столу

Багато людей незаслужено ігнорують печінку, вважаючи її дешевим, не дуже смачним продуктом. Проте з цього субпродукту можна приготувати надзвичайно смачний паштет або ж запекти рулет, що пасуватиме навіть до новорічного столу.

Ця страва є чудовою закускою та зазвичай подобається навіть тим, хто печінку не любить. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати печінковий рулет

Інгредієнти:

  • печінка – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • олія – 4 ст. л.;
  • плавлений сир – 200 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • сіль, спеції — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, прибрати все зайве, нарізати, відварити у киплячій підсоленій воді.
  2. Овочі помити, нарізати, обсмажити, додавши спеції.
  3. Печінку з овочами перебити в блендері або пропустити через м'ясорубку.
  4. Додаємо масло і ще раз перемішати.
  5. Прямокутний шматок фольги промазати олією, рівномірно викласти зверху печінкову масу.
  6. Зверху викласти натертий сир, відступивши від країв по парі сантиметрів.
  7. Обережно щільно скрутити рулет за допомогою фольги та відправити у холод на пару годин, після чого можна нарізати на шматочки.

А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати намазку з тунцем за рецептом "Телеграфа". Результат вас вразить: навіть зі святкового столу така намазка розлетиться першою.