Вся справа в секретному інгредієнті: найсмачніший паштет з курячої печінки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 20097
Ніжний та смачний паштет з курячої печінки та грибів
Смачний печінковий паштет можна не лише мазати на хліб до сніданку, але й подавати до святкового столу, як закуску. А якщо на бутерброд намазати ще й вершковий сир та додати авокадо, ця страва зникне зі столу першою.
Завдяки коньяку страва виходить ніжною та пікантною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати печінковий паштет
Інгредієнти:
- куряча печінка – 400 г
- вершкове масло – 150 г
- морква – 1 / 2-1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- печериці – 5 шт.
- коньяк – 1-1,5 ч. л.
- сіль і перець – за смаком
- мускатний горіх – 1 щіпка
- вершкове масло для смаження
Спосіб приготування:
- Печінку промити, прибрати все зайве, нарізати.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками.
- Моркву почистити, натерти на великій тертці.
- Овочі обсмажити на вершковому маслі на помірному вогні до м'якості.
- Додати печінку, перемішати, смажити до готовності.
- За хвилину до готовності влити коньяк.
- Викласти все в миску до повного вистигання.
- Печериці помити, просушити, нарізати на невеликі шматочки.
- Викласти на сковорідку, смажити до повного випаровування рідини.
- Додати невеликий шматочок вершкового масла і обсмажити до рум’яності, підсолити.
- У печінку з овочами додати злегка розм’якшене масло і за допомогою блендера подрібнити в однорідну масу.
- Викласти гриби в паштет, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і перемішати.
- Викласти паштет у контейнер і прибрати в холодильник, як мінімум, на годину.
А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати намазку з тунцем за рецептом "Телеграфа". Результат вас вразить: навіть зі святкового столу така намазка розлетиться першою.