Вся справа в секретному інгредієнті: найсмачніший паштет з курячої печінки

Читать на русском
Автор
20097
Паштет з курячої печінки неймовірно ароматний, ніжний та смачний
Паштет з курячої печінки неймовірно ароматний, ніжний та смачний. Фото filizhanka.top

Ніжний та смачний паштет з курячої печінки та грибів

Смачний печінковий паштет можна не лише мазати на хліб до сніданку, але й подавати до святкового столу, як закуску. А якщо на бутерброд намазати ще й вершковий сир та додати авокадо, ця страва зникне зі столу першою.

Завдяки коньяку страва виходить ніжною та пікантною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати печінковий паштет

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 400 г
  • вершкове масло – 150 г
  • морква – 1 / 2-1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • печериці – 5 шт.
  • коньяк – 1-1,5 ч. л.
  • сіль і перець – за смаком
  • мускатний горіх – 1 щіпка
  • вершкове масло для смаження

Спосіб приготування:

  1. Печінку промити, прибрати все зайве, нарізати.
  2. Цибулю почистити, нарізати кубиками.
  3. Моркву почистити, натерти на великій тертці.
  4. Овочі обсмажити на вершковому маслі на помірному вогні до м'якості.
  5. Додати печінку, перемішати, смажити до готовності.
  6. За хвилину до готовності влити коньяк.
  7. Викласти все в миску до повного вистигання.
  8. Печериці помити, просушити, нарізати на невеликі шматочки.
  9. Викласти на сковорідку, смажити до повного випаровування рідини.
  10. Додати невеликий шматочок вершкового масла і обсмажити до рум’яності, підсолити.
  11. У печінку з овочами додати злегка розм’якшене масло і за допомогою блендера подрібнити в однорідну масу.
  12. Викласти гриби в паштет, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і перемішати.
  13. Викласти паштет у контейнер і прибрати в холодильник, як мінімум, на годину.

А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати намазку з тунцем за рецептом "Телеграфа". Результат вас вразить: навіть зі святкового столу така намазка розлетиться першою.