Як правильно парити капусту на голубці: що додати в воду, щоб листя відлітало

Читать на русском
Автор
109668
Голубці — складна страва, в якій важливі деталі
Голубці — складна страва, в якій важливі деталі. Фото prostoway

Для багатьох це є найскладнішим етапом приготування

Ми ділились цікавим рецептом автентичних українських голубців з млинцями. Але, який би вид голубців ви не готували, найскладнішим і найдовшим етапом є підготовка капустяного листя.

Для того, щоб процес пройшов гладко і чимшвидше, треба знати деякі нюанси. Розповідаємо про них.

Перш ніж починати готувати, треба обрати вдалий качан капусти. Він повинен бути не дуже великим, мати ціле і чисте листя без слідів хвороб або будь-яких інших дефектів.

Верхнє листя знімаємо — воно зазвичай жорстке і не підходить для голубців. Перевертаємо капустину та гострим ножем видаляємо качан. Стараємось його максимально вирізати.

У велику каструлю набираємо воду і ставимо її на вогонь. Коли вона почне кипіти, акуратно опускаємо капустину. Трохи підсолюємо воду і вливаємо туди 1-2 столові ложки звичайного столового оцту.

Час від часу перевертаємо капусту, особливо якщо вода її не покриває. Стежимо, щоб не пропустити момент, коли почнуть відділятися листки. Дістаємо їх, перевертаючи капусту. Найзручніше для цього використати великі щипці або дві виделки.

Таким чином паримо все листя і дістаємо. Коли листочки охолонуть, зрізаємо з них білі жорсткі частини. Також ми розповідали про лінивий спосіб приготування олів’є.