Як зварити холодець без желатину: перевірений роками рецепт, який завжди застигає ідеально
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 29708
Секрет у тому, щоб взяти кілька видів м’яса
Ми розповідали, як приготувати на Різдво цвіклі — оригінальну закуску з буряком. Тепер ділимось рецептом холодцю, який виходить особливо смачним.
Зварити холодець без желатину може здатися ризиковим викликом, однак на ділі немає нічого складного. Особливо якщо є перевірений рецепт — просто як наступний. Чим більше видів м’яса — тим наваристішим і міцнішим буде холодець. Варто обирати колагеновмісні частини тушок, з кістками — рульки, ніжки тощо.
Інгредієнти:
- 5 кг мʼяса
- 5 л води
- морква
- цибуля
- корінь селери
- перець горошком
- лавровий лист
- сіль
Спосіб приготування:
- На ніч усе м’ясо замочуємо у воді. Зранку воду зливаємо, шкірку чистимо ножем і ретельно промиваємо.
- Викладаємо м’ясо у велику каструлю. Заливаємо водою. На кожен кілограм м’ясних частин беремо один літр води. Заливаю водою. Під час варіння воду доливати не варто.
- Накриваємо кришкою та доводимо до кип’ятіння. Коли з’явиться піна, першу воду зливаємо, добре промиваємо м’ясо і каструлю.
- Заливаємо чистою водою та додаємо сіль. Прикриваємо кришкою, але не закриваємо. Варимо холодець на мінімальному вогні дві години, збираючи піну. .
- Завчасно підготовлюємо овочі. Цибулину залишаємо в лушпинні, моркву та селеру чистимо.
- Овочі та спеції додаємо до бульйону через дві години варіння. Додаємо ще сіль та на мінімальному вогні варимо 6-7 годин. Наприкінці м’ясо саме буде від’єднуватись від кісток.
- Знімаємо каструлю з вогню. Виймаємо м’ясо та бульйон, додаємо у нього перетертий часник до смаку. Залишаємо, щоб настоявся і охолов, тоді проціджуємо.
- М’ясо розбираємо, викладаємо в тарілки. Заливаємо бульйоном.
До застигання переставляємо холодець у холодильник. Також ми розповідали, як приготувати смачні голубці.