Як зварити холодець без желатину: перевірений роками рецепт, який завжди застигає ідеально

Читать на русском
Автор
29708
Холодець виходить дуже смачним та апетитним
Холодець виходить дуже смачним та апетитним. Фото karavan.ua

Секрет у тому, щоб взяти кілька видів м’яса

Ми розповідали, як приготувати на Різдво цвіклі — оригінальну закуску з буряком. Тепер ділимось рецептом холодцю, який виходить особливо смачним.

Зварити холодець без желатину може здатися ризиковим викликом, однак на ділі немає нічого складного. Особливо якщо є перевірений рецепт — просто як наступний. Чим більше видів м’яса — тим наваристішим і міцнішим буде холодець. Варто обирати колагеновмісні частини тушок, з кістками — рульки, ніжки тощо.

Інгредієнти:

  • 5 кг мʼяса
  • 5 л води
  • морква
  • цибуля
  • корінь селери
  • перець горошком
  • лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. На ніч усе м’ясо замочуємо у воді. Зранку воду зливаємо, шкірку чистимо ножем і ретельно промиваємо.
  2. Викладаємо м’ясо у велику каструлю. Заливаємо водою. На кожен кілограм м’ясних частин беремо один літр води. Заливаю водою. Під час варіння воду доливати не варто.
  3. Накриваємо кришкою та доводимо до кип’ятіння. Коли з’явиться піна, першу воду зливаємо, добре промиваємо м’ясо і каструлю.
  4. Заливаємо чистою водою та додаємо сіль. Прикриваємо кришкою, але не закриваємо. Варимо холодець на мінімальному вогні дві години, збираючи піну. .
  5. Завчасно підготовлюємо овочі. Цибулину залишаємо в лушпинні, моркву та селеру чистимо.
  6. Овочі та спеції додаємо до бульйону через дві години варіння. Додаємо ще сіль та на мінімальному вогні варимо 6-7 годин. Наприкінці м’ясо саме буде від’єднуватись від кісток.
  7. Знімаємо каструлю з вогню. Виймаємо м’ясо та бульйон, додаємо у нього перетертий часник до смаку. Залишаємо, щоб настоявся і охолов, тоді проціджуємо.
  8. М’ясо розбираємо, викладаємо в тарілки. Заливаємо бульйоном.

До застигання переставляємо холодець у холодильник. Також ми розповідали, як приготувати смачні голубці.