Приготуйте салат "Швейцарський" на свята: фантастична закуска, після якої гості оближуть тарілку

Читать на русском
Автор
84456
Салатик виходить ситним та смачним
Салатик виходить ситним та смачним. Фото Портал "Пляшка"

Чудова страва на щодень і до святкового столу

Ми ділились рецептом чудового салату "Білочка". Тепер розповідаємо, як приготувати смачну та ситну "Швейцарську" закуску.

Вона має таку назву, адже у складі є швейцарський сир. Салат начебто простий, але дуже цікавий і на столі має ефектний вигляд. Рецептом поділились на порталі Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 200 грамів швейцарського сиру
  • 250 грамів курячого філе
  • 100 грамів огірків
  • 400 грамів печериць
  • 120 грамів цибулі
  • кропу
  • майонез

Спосіб приготування:

  1. Печериці нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на суху сковороду. Обсмажуємо до повного випаровування вологи, і лише потім додаємо рослинну олію.
  2. Готові гриби солимо та перчимо, викладаємо. Цибулю теж обсмажуємо до золотистості. З’єднуємо з грибами, прогріваємо разом кілька хвилин.
  3. Готові гриби перекладаємо на паперовий рушник. Огірки миємо, нарізаємо тонкими брусочками.
  4. Нарізаємо куряче філе. Його потрібно заздалегідь відварити і дати охолонути в бульйон.
  5. Сир натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо кріп.
  6. Збираємо салат. Можна зробити його на одній тарілці, або порційним — у креманках. На дно викладаємо куряче філе.
  7. Змащуємо майонезом і викладаємо на м’ясо шар з огірка. Його також змащуємо майонезом.
  8. Наступним шаром викладаємо гриби. Робимо майонезну сіточку і засипаємо сиром.

Салат ставимо в холодильник на 2-3 години, він повинен просочитись. Також ми розповідали, як приготувати салат "Білий принц".