Приготуйте салат "Швейцарський" на свята: фантастична закуска, після якої гості оближуть тарілку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 84456
Чудова страва на щодень і до святкового столу
Ми ділились рецептом чудового салату "Білочка". Тепер розповідаємо, як приготувати смачну та ситну "Швейцарську" закуску.
Вона має таку назву, адже у складі є швейцарський сир. Салат начебто простий, але дуже цікавий і на столі має ефектний вигляд. Рецептом поділились на порталі Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 200 грамів швейцарського сиру
- 250 грамів курячого філе
- 100 грамів огірків
- 400 грамів печериць
- 120 грамів цибулі
- кропу
- майонез
Спосіб приготування:
- Печериці нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на суху сковороду. Обсмажуємо до повного випаровування вологи, і лише потім додаємо рослинну олію.
- Готові гриби солимо та перчимо, викладаємо. Цибулю теж обсмажуємо до золотистості. З’єднуємо з грибами, прогріваємо разом кілька хвилин.
- Готові гриби перекладаємо на паперовий рушник. Огірки миємо, нарізаємо тонкими брусочками.
- Нарізаємо куряче філе. Його потрібно заздалегідь відварити і дати охолонути в бульйон.
- Сир натираємо на крупній тертці. Подрібнюємо кріп.
- Збираємо салат. Можна зробити його на одній тарілці, або порційним — у креманках. На дно викладаємо куряче філе.
- Змащуємо майонезом і викладаємо на м’ясо шар з огірка. Його також змащуємо майонезом.
- Наступним шаром викладаємо гриби. Робимо майонезну сіточку і засипаємо сиром.
Салат ставимо в холодильник на 2-3 години, він повинен просочитись. Також ми розповідали, як приготувати салат "Білий принц".