Річ ще можна врятувати: чим посипати жирну пляму, щоб вона випралася

Читать на русском
Автор
15914
Від плями не залишиться й сліду
Від плями не залишиться й сліду. Фото rbc.ua

Ефективні домашні засоби від плям

Напевно, кожен опинявся в ситуації, коли на новій кофті якимось чином з’являлися сліди від ручки, дитина приходила забруднена ягодами або вранці несподівано проливалася кава на білу сорочку. У таких випадках "реанімація" одягу може відіграти вирішальну роль у її подальшій долі, а для кожного виду плями існують "свої" засоби, що його усувають.

На "отруту" вигляді плями від жиру також існує своя "протиотрута". А лайфхаками з нами поділилися на порталі "Бєлновини".

Як вивести пляму від жиру

Сода та сіль

Ополосніть пляму водою та втріть трохи солі або соди в тканину. Або змішайте 1 чайну ложку солі та стільки ж соди в 150 мл чистої води. Замочіть забруднення в цьому розчині на 30 хвилин, після чого виперіть, як завжди.

Тальк

Цей абсорбент необхідно нанести щільним шаром на тканину і залишити на кілька годин. Після чого запрати пляму з господарським милом і в пральній машинці, як завжди.

Крохмаль та молоко

Змішайте 3-4 ложки картопляного крохмалю із 50 мл звичайного молока. Нанесіть цей засіб на пляму і, як тільки засіб висохне, виперіть річ у пральній машинці.

Крейда

Розкришена біла крейда також відмінно усуне забруднення. Нанесіть засіб на пляму та залиште на пару годин. Після цього пляму необхідно запрати господарським милом і випрати, як завжди.

Раніше ми писали, як швидко вивести плями з одягу за допомогою одного бюджетного продукту. Він легко виведе найскладніші плями від вина, фруктів, губної помади, іржі та навіть цвілі.