Дешево і якісно: як швидко вивести плями з одягу за допомогою одного бюджетного продукту

Читать на русском
Автор
2653
Ці методи допоможуть вам позбутися навіть найскладніших плям
Ці методи допоможуть вам позбутися навіть найскладніших плям. Фото idea.24tv.ua

Як дешево і якісно вивести будь-які плями з одягу

Раніше ми розповідали про те, як позбутися поганого запаху в квартирі, а тепер поговоримо про одяг. Є один засіб, який допоможе вивести застарілі плями.

Йдеться про лимонний сік. Він чудово відбілить ваші речі. Цей продукт навіть використовується в деяких комерційних мийних засобах. Якщо ви віддаєте перевагу натуральним засобам, бо переживаєте за свою безпеку, лимонний сік — чудовий засіб для прання білизни. Він з легкістю виведе найскладніші плями від вина, фруктів, губної помади, іржі та навіть плісняви. Про це пише ТСН.

Як працює лимонний сік

Все завдяки високій концентрації м'якої кислоти. Цей сік відрізняється низьким рівнем pH, а також має антибактеріальні властивості. А ще лимони не завдають жодної шкоди тканині і дарують їй приємний свіжий аромат цитрусових.

Спосіб застосування

Змішуємо 2/3 склянки води та 1/3 склянки лимонного соку. Після цього акуратно протираємо плями розчином. Після того, як сік розмиє пляму, кладемо річ в пральну машину і перемо як зазвичай.

Також лимонний сік — чудовий продукт в боротьбі з жовтими плямами. Наносимо цей продукт на одяг, потім залишаємо річ на цілий день на сонці. Після цього перемо, як зручно: руками чи у пральній машинці.

Для того, щоб білі речі знову засяяли чистотою і свіжістю, змішуємо лимонний сік та звичайнісіньку сіль. Наносимо на плями спочатку сік, потім насипаємо трішки солі. Обережно втираємо суміш, а потім змиваємо водою. Якщо пляма повністю не зникла, повторюємо процедуру. Після того, як річ висохне, перемо в пральній машинці. Також, щоб вивести плями від плісняви, допоможе паста з лимонного соку і солі. Наносимо суміш на всі плями і розвішуємо на сонці. Після висихання, перемо в гарячій воді.

Потужний засіб для виведення плям від кави або чаю — суміш лимонного соку і харчової соди. Вона чудово впорається з неприємним запахом на речах і додасть свіжості. Також ми розповідали, який засіб допоможе відмити духовку.

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу