Хімія не знадобиться: як вивести різні плями на одязі підручними засобами

Читать на русском
Автор
5185
Ефективні домашні засоби від плям
Ефективні домашні засоби від плям. Фото lifehacker.ru

Від плям не залишиться і сліду

Якщо день невдалий і вже з самого ранку ви пролили на себе каву, а ваша дитина прийшла зі школи зі слідами ручки на новому світшоті, падати духом не варто. Можна спробувати вивести пляму лимонним соком, однак для кожного забруднення найкраще використовувати "свій" засіб.

Дивно, але вам навіть не доведеться використовувати дорогу хімію, адже плями, як правило, зникатимуть буквально на очах. А лайфхаками з нами поділилися на порталі "Бєлновини".

Як вивести плями різного виду з одягу

Соняшникова олія. Таку пляму можна легко видалити за допомогою крейди, яка виступає абсорбентом. Натріть крейду на тертці, трохи розбавте водою і нанесіть на пляму на годину. Після чого періть, як завжди.

Кава. Пляма від напою легко видаляється за допомогою звичайної соди та води.

Жир. З цією проблемою допоможе впоратися кока-кола чи інший газований напій. Нанесіть рідину на пляму та залиште на годину. Після чого затріть її вручну і виперіть, як зазвичай.

Піт. Тут проблему допоможе вирішити сік лимонний, нанесений на проблемні ділянки. Якщо річ можна замочувати в окропі, сліди від поту добре видаляє кисневий порошок.

Чорнило. З цією плямою допоможе впоратися молоко. Просто протріть теплим молоком забруднену поверхню і чорнило повинне зникнути.

Червоне вино. Насипте на пляму кам’яну сіль і трохи потріть. Через годину виперіть річ вручну і, як зазвичай, в машині.

Трава. З цією плямою допоможе впоратися оцет.

Ягоди. Плями від ягід легко можна видалити за допомогою окропу, просто заливши ним річ.

Раніше ми писали чим ще можна вивести плями від ягід з одягу за лічені хвилини. Використовуючи ці прості поради, можна буде забути про проблеми із плямами.