Гості не повірять, що м’ясо не з ресторану: з цією бужениною ви забудете про магазинні ковбаси

Читать на русском
Автор
13964
Свинина виходить нереально соковитою
Свинина виходить нереально соковитою. Фото Сегодня

Обов’язково збережіть собі рецепт на свята

Ми розповідали, як приготувати смачну буженину з курки. Тепер ділимось рецептом особливо соковитої та смачної свинини, яка ідеально пасуватиме святковому столу.

Це, без сумніву, найкраща заміна ковбасі. Ідеально і до бутербродів, і в святкову нарізку. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • М’ясо (корейка) – 1,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4-5 зубчики
  • Сіль – 15 г
  • Орегано – 2 ч.л.
  • Лавровий лист перемелений – 1 шт
  • Червоний перець -1 ч.л
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія – 60-80 мл.

Спосіб приготування:

  1. Беремо свинячу корейку, робимо на шматку неглибокі надрізи. Проколюємо вглиб у кількох місцях.
  2. В мисочці змішуємо орегано, мелений лавровий лист, гострий червоний перець, чорний перець, сіль та тертий часник. Вливаємо в спеції трохи олії, перемішуємо. Цією масою ретельно натираємо шматок м’яса з усіх боків і залишаємо на годину.
  3. Після маринування робимо проколи по всій довжині ножа. Шпигуємо м’ясо смужками моркви та пластинами часнику. Загортаємо м’ясо щільно спочатку у пергамент, а потім — у фольгу.
  4. Перекладаємо згорток на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години. Потім розгортаємо пергамент і фольгу, зливаємо сік (це ідеальна основа для соусу) і повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин до рум’яності.

Після духовки м’ясо необхідно повністю остудити. Лише після цього можна нарізати і подавати. Також ми розповідали, як готувати красивий рулет з індички.