Такої куті ви ще не куштували: "Гурманська" страва з карамелізованими яблуками

Читать на русском
Автор
3087
Смак куті виходить просто неперевершеним
Смак куті виходить просто неперевершеним. Фото Morkvainfo

Так обрядову страву можна легко вивести на новий рівень

Ми розповідали, як приготувати цікаву польську кутю з цедрою та мигдалем. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вивести звичну всім з дитинства пшеничну кутю на новий рівень.

Рецептом "Гурманської" страви з карамелізованими яблуками поділились на порталі ukrainky.com.ua. Її можна готувати як на основі пшениці, так і з перловкою.

Інгредієнти:

  • перловка або пшениця – 300 г;
  • мак – 200 г;
  • сушені яблука – 100 г;
  • цукор – 2-3 ст. л.;
  • цедра ½ лимона;
  • посічені волоські горіхи – 100 г;
  • сушена журавлина – 100 г;
  • родзинки – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Мак запарюємо і перетираємо до білого "молочка". Чим більше білого у маковій масі — тим смачнішою буде кутя в результаті. Родзинки і журавлину запарюємо в окропі до остигання, згодом — відкидаємо на сито.
  2. З сушених яблук варимо узвар. Яблука з рідини дістаємо і на деякий час відставляємо. Беремо необхідну для варіння крупи кількість узвару і варимо її до готовності. Даємо охолонути.
  3. Яблука з узвару, з яких стекла рідина, кладемо на сковорідку, ледь-ледь змащену маслом. Підсушуємо яблука до випаровування рідини і додаємо горіхи та цукор.
  4. Тримаємо яблука на середньому вогні, постійно перемішуючи. Яблука і горіхи повинні карамелізуватися. Даємо охолонути.
  5. В розтертий мак додаємо цукор, втираємо туди лимонну цедру. Перекладаємо все в макітру або іншу миску, додаємо журавлину, родзинки, кашу.
  6. Ретельно перемішуємо. Якщо кутя вийшла на ваш смак надто густа, додаємо трошки узвару.

Кутю викладаємо в мисочку для подачі. Зверху на кашу викладаємо карамелізовані яблука з горіхами. Також ми ділились цікавим рецептом куті без пшениці — закарпатських "Бобельок".⠀