Легка страва для святкового столу: рецепт холодця з курки

Читать на русском
Автор
Цей холодець дуже ароматний та смачний  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей холодець дуже ароматний та смачний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цього холодця не займе у вас багато часу.

Холодець – це не лише традиційна українська страва, але й справжня окраса святкового столу, яка завжди збирає за собою захоплені відгуки. На Великдень зазвичай готують холодець зі свинини, але не менш смачним та ароматним може бути холодець з курки.

Він готується значно швидше та простіше, а його легкий смак сподобається всім вашим гостям.

Класичний холодець з курки

Інгредієнти:

  • 1 курка (близько 2 кг)
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 1 корінь петрушки
  • 3 лаврові листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • сіль за смаком
  • зелень петрушки для декорування

Приготування:

  1. Курку ретельно вимийте, розріжте на шматки.
  2. Цибулю, моркву та корінь петрушки очистіть і додайте до курки.
  3. Залийте курку водою, щоб вона повністю покрила м'ясо.
  4. Додайте лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком.
  5. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 2-3 години, знімаючи піну, що утворюється.
  6. Готовий бульйон процідіть через сито, відокремлюючи м'ясо від кісток.
  7. М'ясо курки подрібніть ножем або розберіть руками на волокна.
  8. Викладіть м'ясо у формочки, залийте бульоном.
  9. Поставте холодець у холодильник до повного застигання.
  10. Перед подачею прикрасьте холодець зеленню петрушки.

Також ми ділились секретами приготування смачних шашликів. Також, пропонуємо рецепт рагу без м’яса.