Такі яйця вже не можна їсти: п’ять способів зрозуміти, що продукт зіпсований
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 124423
Такими способами користувалися ще наші бабусі
Щоб курячі яйця довго залишалися свіжими, необхідно дотримуватися кількох простих правил. Однак, як визначити, що яйце вже зіпсовано, не розбиваючи його?
Для цього також є деякі хитрощі. Лайфхаками з нами поділилися на порталі "Бєлновини".
Як зрозуміти, що яйце зіпсувалося
Так, перевірити свіжість яйця можна за допомогою холодної води. Для цього необхідно опустити продукт у рідину та подивитися. Якщо яйце затонуло і лягло на бік, воно свіже. Якщо ж випливло, краще його не вживати.
За запахом можна визначити свіжість продукту. Свіже яйце має нейтральний, трохи землистий запах. А ось неприємний запах від тухлого яйця відчуватиметься навіть через шкаралупу.
Можна спробувати потрусити яйце. Усередині нічого не повинно бовтатися, хлюпати чи булькати, адже це свідчить про несвіжість продукту.
Чимало про свіжість яйця можна зрозуміти й за його зовнішнім виглядом. Якщо на світлі через шкаралупу яйця проступають темні плями, його можна викидати.
Зрештою, потрібно взяти собі за правило, кожне яйце перед вживанням розбивати в окрему посудину. У свіжого яйця жовток зазвичай тримає форму, а білок не розповзається.
Раніше ми розповідали, як зберегти яйця свіжими на більший термін. Є кілька методів перевірених моряками.