Курячі яйця довго залишатимуться свіжими: просто дотримуйтесь п’яти правил

Читать на русском
Автор
29760
Курячі яйця зберігатимуться довше
Курячі яйця зберігатимуться довше. Фото rbc.ua

Зберігайте ваші продукти правильно

Напевно, кожен опинявся у ситуації, коли вранці приготувавши пишний омлет, увечері на "Шарлотку" яєць уже не залишилося. Такі люди вже знають, що їх треба купувати із запасом.

Однак варто пам’ятати і про правила зберігання яєць. Як зробити так, щоб вони якомога довше залишалися свіжими, розповідають "Бєлновини".

Як правильно зберігати яйця

Найбільш оптимальною температурою зберігання яєць є +1...2 градуси.

Крім того, розміщуючи яйця в холодильнику, важливо класти їх кінцем вниз, щоб жовток не стикався з повітряним прошарком.

Рекомендується кожне яйце змастити вершковим або рослинним маслом — завдяки бар’єру, що створився, бактерії не зможуть стикатися зі шкаралупою. Для цих цілей також підійде гліцерин.

Не варто зберігати яйця поруч із сирим м’ясом чи рибою, адже пориста поверхня шкаралупи легко пропускає бактерії із сирих продуктів.

Також, не потрібно припускатися однієї з найпоширеніших помилок – мити яйця перед тим, як покласти їх у холодильник. Миття яєць видаляє природну захисну флору, яка продовжує термін зберігання.

Раніше ми писали, як правильно зберігати консерви. Дотримуючись порад, вони простоять у холодильнику ще кілька днів після відкриття.