Ви могли цього не знати: у якій воді треба варити яйця

Читать на русском
Автор
4232
Вам точно знадобляться ці хитрощі Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:50
Вам точно знадобляться ці хитрощі. Фото Freepik

Основні моменти, завдяки яким форма та смак збережуться ідеально

Яйця – важливий інгредієнт на нашій кухні. Ми любимо поласувати ними на сніданок і додаємо в найрізноманітніші салати.

Здається, варити курячі яйця вміють усі. Однак часто навіть найдосвідченіші кулінари сперечаються, в яку воду їх занурювати — холодну чи гарячу. Разом із "УНІАН" розповімо, як варити яйця, щоб вони не тріскалися та добре чистилися.

У якій воді найкраще варити яйця — у холодній чи гарячій

Насправді варити їх можна і в гарячій, і холодній воді. Головне — вибрати оптимальний варіант з урахуванням температури зберігання яєць. Якщо вони знаходяться в холодильнику, краще їх варити в холодній воді, а якщо вони пробули в кімнатній температурі хоча б годину — у гарячій.

Як правильно варити яйця у холодній воді

Це зручний та простий спосіб приготування яєць, проте важливо стежити за процесом після закипання води. Спочатку промийте яйця водою, відправте в каструлю і поставте на помірний вогонь.

У холодній воді необхідно варити:

  • яйце некруто — 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь;
  • яйце в мішечок — 4 хвилини після закипання;
  • яйце круто — 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь.

Як правильно варити яйця у гарячій воді

Основне правило – занурювати яйця кімнатної температури. В іншому випадку вони одразу потріскаються.

Щоб зварити яйця, необхідно відправити каструлю з водою на вогонь і коли вона закипить, обережно завантажити чисті яйця.

Скільки потрібно варити яйця у гарячій воді:

  • яйце некруто — 1 хвилину, зняти з вогню і накрити кришкою на 4-5 хвилин;
  • яйце в мішечок — 2 хвилини, зняти з вогню і накрити кришкою на 7 хвилин;
  • яйце круто — 4 хвилини на помірному вогні без інтенсивного кипіння води.

Раніше "Телеграф" розповідав, як просто почистити яйця. Ви перетворите роботу на задоволення.