Блищатимуть, як нові: копійчані засоби допоможуть очистити "ювелірку" за мить

Читать на русском
Автор
3064
Блищатимуть, як новенькі
Блищатимуть, як новенькі. Фото Freepik

Прості способи повернути блиск прикрасам

Срібні та золоті прикраси іноді потребують очищення, оскільки втрачають блиск і забруднюються. Ми вже розповідали про тренди прикрас на зиму, а сьогодні ділимося, як очистити ювелірку за допомогою підручних засобів.

Як виявилось, у кожного будинку знайдуться необхідні засоби, щоб очистити прикраси та повернути їм блиск, пише apostrophe.ua. Вам знадобиться трохи терпіння та часу.

Як очистити прикраси до блиску

Один із найефективніших способів очищення прикрас – з використанням фольги. Покладіть фольгу в невелику ємність так, щоб застелити дно. Потім насипте 2 чайні ложки солі, і стільки ж соди, а в кінці залийте все це гарячою водою і опустіть туди прикраси. Коли вода охолоне, дістаньте золото та срібло та промийте під проточною водою.

Якщо результат вам не здається досить гарним, можна залишити прикраси в цьому розчині на кілька годин, а потім акуратно почистить їх м’якою зубною щіткою.

Народні засоби для очищення ювелірки

Кока Кола

Це газування, яке містить кислоту, чудово справляється з темним нальотом на ювелірних прикрасах. Залийте прикраси в ємності кока-колою і залиште на кілька годин, потім промийте з крана під водою і витріть.

Відвар картоплі

Коли варитимете картоплю на пюре, не зливайте воду в раковину, а вилийте в невелику ємність. Опустіть у цей охолоджений відвар ювелірні прикраси і залиште на деякий час, а потім промийте холодною водою.

Кисле молоко

Спочатку промийте прикраси з милом та водою, а потім опустіть у склянку з кислим молоком і залиште на деякий час. В кінці промийте ювелірку проточною водою і протріть фланелевою серветкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим із кухні почистити прикраси. "Ювелірка" сяятиме як нова після цих засобів.