Будуть блищати і іскритися: як почистити золоті прикраси за допомогою підручних засобів

Читать на русском
Автор
17230
Все, що вам потрібно, вже є у вас вдома Новина оновлена 15 грудня 2023, 19:34
Все, що вам потрібно, вже є у вас вдома. Фото Freepik

Є прості способи почистити золото в домашніх умовах

Щоб золоті прикраси не втрачали свій блиск і сяйво, їх слід доглядати, правильно зберігати і час від часу піддавати чистці. Ми вже розповідали, як повернути блиск золотим прикрасам, а сьогодні ділимося як очистити золото за допомогою підручних засобів.

Ні для кого не секрет, що золоті прикраси під час експлуатації можуть втрачати свій блиск та забруднюватись, пише focus.ua. Особливо схильні до забруднення прикраси зі складними візерунками, де серед дрібних елементів може накопичуватися пил і бруд.

Домашні засоби для очищення золотих прикрас

Нашатирний спирт

Один із засобів для очищення золота — нашатирний спирт, який точно є у вашій домашній аптечці. Ця рідина здатна очистити забруднення та подарувати золоту сяйво та блиск. Зробіть розчин – змішайте в невеликій ємності теплу воду, ложку нашатирного спирту та ложку шампуню, збовтайте та опустіть у цей розчин прикраси. Нехай постоїть кілька годин, потім промийте прикраси водою з-під крана.

Перекис водню

Якщо на прикрасах невеликі забруднення, можна протерти їх серветкою, змоченою у перекисі водню. Якщо забруднення помітніші, зробіть розчин — до склянки теплої води додайте 30 мг перекису водню, чайну ложку нашатирного спирту і ложку рідкого мила. Опустіть у склянку прикраси та дайте постояти 3-4 години, наприкінці промийте водою.

Оцет

Ще один засіб для очищення золотих прикрас – оцет. Зробіть розчин оцту з водою один до одного та покладіть у нього свої прикраси на кілька годин. Важливо пам’ятати, що цей розчин підійде для жовтого та червоного золота, а біле та матове в нього краще не класти, як і прикраси з камінням.

Сода

Сода — універсальний засіб в домі для прибирання. Щоб почистити золото, вона також підійде. Поставте на плиту невелику каструлю з фольгою на дні, покладіть на фольгу прикраси, налийте склянку води і додайте столову ложку соди. Кип’ятіть кілька хвилин, потім залиште остигати і після промийте прикраси холодною водою.

Рідке мило

Це найбільш щадний спосіб очистити золоті прикраси, який підходить для всіх видів цього металу. Розчиніть небагато мила у теплій воді, опустіть у туди прикраси та залиште на півгодини. Після цього промийте в холодній воді, якщо залишилися забруднені місця – акуратно почистіть зубною щіткою, а наприкінці відполіруйте м’якою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, що позбавити срібло від чорноти допоможуть два прості засоби. Вам знадобиться лише 10 хвилин часу.