"Ювелірка" сяятиме як нова: чим із кухні почистити прикраси

Читать на русском
Автор
5975
Прикраси будуть мати розкішний та блискучий вигляд
Прикраси будуть мати розкішний та блискучий вигляд. Фото Pixabay

Жодної соди чи лимонної кислоти

Ювелірні прикраси можуть піддаватися іржі, якщо їх не доглядати і не проводити правильне очищення. Однак існує доступний і простий метод, який надасть золотим і срібним прикрасам їхнього первісного, сяючого вигляду.

Видання Express поділилося домашнім способом чищення коштовностей. Вам знадобиться лише засіб, який, мабуть точно, вже є у вас на кухні.

Чим та як почистити ювелірні прикраси

Найбільш ефективним засобом для очищення золотих та срібних прикрас є звичайний мийний засіб для посуду. Якщо ваші прикраси втратили свій первозданний блиск, акуратне чищення з використанням мийного засобу та води допоможе їм відновити привабливість.

Просто змішайте рідке мийне з теплою водою у відповідному посуді, щоб отримати пінний розчин. Занурте прикраси у воду та залиште на кілька хвилин. Після цього акуратно вийміть вироби та ретельно протріть м’якою тканиною.

Якщо на прикрасах є дрібні деталі або гравіювання, можна скористатися зубною щіткою з м’якою щетиною для ретельного очищення важкодоступних місць. В кінці промийте вироби в теплій воді. Протріть прикраси сухою безворсовою тканиною перед тим, як надіти їх знову.

Раніше ми писали, як бюджетно прибрати накип із чайника. Для цього існує два дешеві, але ефективні способи.