Одеський рецепт рибки: ця неймовірна закуска гідна святкового столу

Читать на русском
Автор
45285
Весь секрет цієї страви — у особливому маринаді
Весь секрет цієї страви — у особливому маринаді. Фото Апостроф

Рецепт простий, як все геніальне

Ми розповідали, як до святкового столу приготувати "вивернуту" скумбрію. Тепер ділимось рецептом незвичної рибної закуски, яку можна готувати і на щодень, і до свята.

Його особливість — у простому та пікантному маринаді. Риба має неймовірний смак та ніжну текстуру. Готується ця страва дуже просто.

Інгредієнти:

  • Скумбрія (краще одразу брати філе)
  • Цибуля
  • Вода
  • Олія
  • Оцет
  • Сіль
  • Цукор
  • Кетчуп
  • Чорний перець горошком

Спосіб приготування:

  1. Рибне філе промокуємо серветками. Якщо тушка ціла, розбираємо її та зачищаємо. Повинні вийти акуратні шматочки філе.
  2. Для маринаду чистимо цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями. У глибокій мисці змішуємо воду, олію, оцет, сіль, цукор. Додаємо кетчуп, цибулю, перець та перемішуємо.
  3. Маринад ставимо на вогонь та кип’ятимо впродовж 2 хвилин. Після цього забираємо з вогню.
  4. У посудину для маринування наливаємо невелику кількість маринаду на дно. Щільно викладаємо шматочки скумбрії та заливаємо рибу гарячим маринадом, що залишився.
  5. Закриваємо кришкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в холодильник і залишаємо на добу.

Після цього можна діставати рибку та куштувати. Також ми розповідали, як за допомогою риби приготувати набагато смачніше "Олів’є".