Одеський рецепт рибки: ця неймовірна закуска гідна святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 45285
Рецепт простий, як все геніальне
Ми розповідали, як до святкового столу приготувати "вивернуту" скумбрію. Тепер ділимось рецептом незвичної рибної закуски, яку можна готувати і на щодень, і до свята.
Його особливість — у простому та пікантному маринаді. Риба має неймовірний смак та ніжну текстуру. Готується ця страва дуже просто.
Інгредієнти:
- Скумбрія (краще одразу брати філе)
- Цибуля
- Вода
- Олія
- Оцет
- Сіль
- Цукор
- Кетчуп
- Чорний перець горошком
Спосіб приготування:
- Рибне філе промокуємо серветками. Якщо тушка ціла, розбираємо її та зачищаємо. Повинні вийти акуратні шматочки філе.
- Для маринаду чистимо цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями. У глибокій мисці змішуємо воду, олію, оцет, сіль, цукор. Додаємо кетчуп, цибулю, перець та перемішуємо.
- Маринад ставимо на вогонь та кип’ятимо впродовж 2 хвилин. Після цього забираємо з вогню.
- У посудину для маринування наливаємо невелику кількість маринаду на дно. Щільно викладаємо шматочки скумбрії та заливаємо рибу гарячим маринадом, що залишився.
- Закриваємо кришкою і даємо охолонути. Потім прибираємо в холодильник і залишаємо на добу.
Після цього можна діставати рибку та куштувати. Також ми розповідали, як за допомогою риби приготувати набагато смачніше "Олів’є".