Щоб кутя була найсмачнішою: що до пшениці під час варіння додають досвідчені кулінари

Читать на русском
Автор
31556
Для багатьох зварити пшеницю — найскладніший етап приготування
Для багатьох зварити пшеницю — найскладніший етап приготування. Фото Morkvainfo

Для ідеального зерна треба додати один інгредієнт

Пшениця є одним з інгредієнтів класичної куті. Є різні варіації, як то кутя по-польськи, та більшість із них все одно містять пшеницю.

В залежності від регіону, її можна замінити на рис чи перловку, але багато хто обирає саме зерна пшениці. Для того, щоб зварити пшеницю до м’якості без втрати форми, треба взяти один важливий інгредієнт. Про нього розповіли на ProstoWay.

Як зварити пшеницю на кутю

Для приготування вам знадобляться 1 склянка пшениці, дрібка солі та 1 склянка олії. Зерна треба перебрати і промити. Якщо є час, то найкраще замочити їх попередньо на 2-3 години, або, в ідеалі, на ніч.

Заливаємо готову до відварювання пшеницю водою, додаємо сіль та олію. Саме олія зробить вашу пшеницю ідеальною на вигляд і смак. Варимо зерна до м’якості, охолоджуємо, а згодом перемішуємо з іншими інгредієнтами.

Варто розуміти, що швидкість приготування залежить від самого зерна. Звичайна пшениця для пророщування вариться до 2 годин. Якщо ж взяти шліфовану, то вона вариться до 30 хвилин. Замочувати таку пшеницю не потрібно.

Але можна і уникнути приготування пшениці взагалі. Для цього достатньо скористатися давнім закарпатським рецептом куті та приготувати "Бобельки".