Для тих, хто хоче здивувати гостей: готуємо незвичайне рибне олив’є

Читать на русском
Автор
5990
Здивуйте близьких пікантним олів’є
Здивуйте близьких пікантним олів’є. Фото prostoway

Готуємо звичну страву по-новому

Напевно, олів’є готується майже у кожному домі. І хоча рецептів його існує багато, проте класичний варіант улюбленого салату включає докторську ковбасу, квашені огірки, консервований горошок, відварені овочі. Всі ці інгредієнти перемішуються та заправляються майонезом.

А що, якщо урізноманітнити смак улюбленого салату та замінити ковбасу чи м’ясо копченою скумбрією? Саме такий салат пропонує приготувати "Фокус". Рибка відмінно поєднується з іншими інгредієнтами та надасть страві пікантності.

Як приготувати олів’є з копченою скумбрією

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини;
  • 2 моркви;
  • 6 яєць;
  • скумбрія гарячого копчення – 1 тушка;
  • 3 свіжі огірки;
  • 1 цибулина;
  • яблучний оцет – 2 ст. л.;
  • консервований зелений горошок – 150 г;
  • майонез, сіль, мелений чорний перець — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву миємо і відварюємо до готовності — на цій піде близько 20 хвилин. Охолоджуємо та нарізаємо кубиками.
  2. Яйця відварюємо круто, також охолоджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками.
  3. Філе копченої скумбрії відокремлюємо від кістки та шкіри, нарізаємо невеликими скибочками.
  4. Дрібними кубиками нарізаємо свіжі огірки.
  5. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і перемішуємо з оцтом.
  6. Усі підготовлені інгредієнти з’єднуємо у великій мисці, додаємо горошок, солимо, перчимо, заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

Пропонуємо приготувати олів’є по-польському за рецептом "Телеграфа". Можливо, такий варіант вам сподобається навіть більше за класичний.