Йому страшна і спека, і холод: яка температура шкодить телефону найбільше

Читать на русском
Автор
2858
Температурний режим важливий для смартфона
Температурний режим важливий для смартфона. Фото Freepik

"Плюс" це чи "мінус", але в обох випадках гаджет працюватиме зі збоями

Різні фактори можуть негативно впливати на акумулятор мобільного телефону, наприклад, заряджання смартфона до максимального рівня. Гаджет може почати "гальмувати", особливо за екстремальних температур, наприклад, коли пристрій піддається на вулиці морозу або спеці.

Існує простий лайфхак, який допоможе покращити ефективність вашого телефону та продовжити термін служби батареї. Його суть полягає в тому, щоб намагатися підтримувати смартфон за оптимальних температурних умов. Сильний холод і надмірна спека можуть однаково негативно позначатися на роботі гаджета, пише techadvisor.

Чому холод і спека шкодять акумулятору телефону

Тепло є ворогом батареї, тому слід уникати перегріву або переохолодження телефону, особливо під час заряджання. Перегрівання акумулятора може призвести до його пошкодження, тому краще тримати пристрій у прохолодному місці, коли це можливо. Якщо потрібно зарядити телефон у спекотний літній день, намагайтеся тримати його в тіні. Також не варто підключати зарядний кабель до телефону після тривалої прогулянки під час морозу. Дайте пристрою прогрітися до кімнатної температури.

Акумулятори погано переносять екстремальні температури. Як і люди, вони найкраще почуваються при температурі 20-25 градусів.

Раніше ми писали, чому телефон перегрівається навіть взимку. Є 7 причин цієї неприємної ситуації.