До голубців, вареників і картоплі: приготуйте на Святвечір грибну мачанку — і гості забудуть про інші закуски

Читать на русском
Автор
14398
Ідеальна пісна підлива, особливо ароматна та смачна
Ідеальна пісна підлива, особливо ароматна та смачна. Фото tuca.com.ua

Обов’язково приготуйте на Святвечір

Ми розповідали, як приготувати шухи — традиційний гуцульський салат. Тепер ділимось рецептом пісної грибної мачанки.

Вона виходить така смачна, що можна їсти просто ложкою. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 80-100 г сушених білих грибів
  • 2 л. води
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • олія, сіль, перець
  • 6 ст. л. борошна

Спосіб приготування:

  1. Сушені гриби заливаємо холодною водою та залишаємо на 15-20 хвилин. Потім цю воду зливаємо та добре промиваємо гриби.
  2. Гриби відправляємо у каструлю з чистою водою, підсолюємо. Ставимо варитись на 30 хвилин.
  3. Обсмажуємо дрібно нарізану цибульку до прозорості. Солимо, додаємо натерту на терці моркву.
  4. Проціджуємо гриби, відвар обов’язково залишаємо. Половину відвару ставимо на вогонь підігріватись, а іншу половину залишаємо — охолоджуватись.
  5. Половину грибів нарізаємо на невеличкі шматочки. Іншу половину грибів кладемо у чашу блендера, додаємо цибулю з морквою, перемішуємо.
  6. На суху сковорідку всипаємо борошно. Обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи.
  7. До борошна вливаємо частинами охолоджений відвар з грибів. Перемішуємо.
  8. Доливаємо у каструлю до відвару, який підігрівався. Постійно перемішуємо на великому вогні до однорідної консистенції.
  9. Додаємо перемелені гриби з цибулею та морквою та частину грибів, які нарізали. Перемішуємо, коли закипить — підлива готова.

Виходить нереально смачно і ароматно. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закарпатську кутю.