На сніданок, перекус, в укриття, і навіть на святковий стіл: закуска, яка завжди виручить

Читать на русском
Автор
13278
Апетитний і поживний перекус Новина оновлена 18 грудня 2023, 08:48
Апетитний і поживний перекус. Фото 1000.menu

Їх можна заморозити та розігріти у разі голоду

Ситні, апетитні страви з вірменським лавашем рятують у разі, коли не хочеться довго стояти біля плити. На смак такі конвертики нагадують італійську лазанью, проте готуються втричі простіше.

Якщо вам потрібно нагодувати близьких чимось смачним та поживним, рецепт таких конвертиків від Shuba точно знадобиться. Ними можна снідати або вечеряти, брати з собою на роботу або в укриття як перекушування — страва смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. До того ж конвертики можна заморозити доти, коли потрібно швидко розігріти їжу. Тому вашим друзям і сім’ї не доведеться чекати, поки ви придумаєте, як вгамувати їх голод.

Як приготувати лаваш з фаршем

Інгредієнти на 6 порцій:

  • тонкий лаваш — 3 шт.;
  • куряче філе — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 15 г.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо, нарізаємо шматочками. Цибулю чистимо і розрізаємо на 4-6 частин. Пропускаємо через м’ясорубку в миску, додаємо сіль, перець і 1 яйце, все ретельно перемішуємо.
  2. Друге яйце збиваємо у глибокій тарілці.
  3. Лаваш розрізаємо смужками шириною 10 см. Один край кожної смужки змащуємо яйцем, щоб склеїти краї лаваша, викладаємо 1-2 ложки фаршу та загортаємо трикутником.
  4. Деко змащуємо олією, викладаємо конвертики з лаваша і змащуємо їх збитим яйцем.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо деко з конвертиками на 20 хвилин до рум’яної скоринки.

Подаємо конвертики з гарбузовим чаєм за рецептом "Телеграфа". Смачного.