Назвали ідеальний час: відомо, скільки варити холодець, щоб він застиг без желатину

Читать на русском
Автор
56180
Секрети приготування холодцю
Секрети приготування холодцю. Фото karavan.ua

Без желатину це — не найпростіша страва, але немає нічого неможливого

Ми розповідали, в якому порядку закладати продукти в каструлю, і якій вариться холодець, щоб він був смачним та прозорим. Тепер розповідаємо, як приготувати складніший варіант цієї страви — без желатину.

Такий холодець буде значно смачнішим, ніж звичний, але це ризикове рішення. Адже, якщо раптом він не схопиться, частину роботи доведеться переробляти наново. Але все вирішується, якщо є знання про те, як варити такий холодець. Про це розповіли на Pixelinform.

Часто в процесі приготування багато хто воліє не ризикувати і використовувати желатин, щоб страва швидше застигла. Але "справжнім" холодцем вважається той, в якому цього компонента немає.

Тому важливо правильно зварити бульйон, щоб він встиг застигнути. Багато що в цьому процесі залежить від м’яса. До прикладу, холодець із птиці приготується набагато швидше, ніж страва зі свинини.

Щоб не додавати желатин в страву, холодець з курки чи індички треба варити близько 4 годин. Якщо готуєте зі свинини, страва вимагатиме довшого варіння – 5-6 годин. Приблизно стільки ж піде на те, щоб зварити страву з яловичини.

А взагалі, чим довше вариться холодець, тим насиченішим і ароматнішим він буде. Крім того, так він краще застигне. Також ми розповідали, яке м’ясо підходить для приготування котлет.