Чи шкодить неоригінальна зарядка телефону: відповідь експертів

Читать на русском
Автор
23291
Заряджати телефон прийнято "рідним" зарядним
Заряджати телефон прийнято "рідним" зарядним. Фото pinterest.com

Є ризик для одного параметра

Виробники смартфонів переконують користувачів використовувати виключно оригінальні аксесуари. Проте, за словами експертів, у цьому більше маркетингу, ніж доказових підстав.

Єдине, що може бути небезпечним у нерідній зарядці телефону, – низька якість виконання. Про це пишуть експерти Tech.ua.

Певні ризики є для блоку живлення та дроту, адже він ризикує вийти з ладу або просто вибухнути. Проте це не зашкодить телефону. Принаймні, це не загрожує користувачам брендованої техніки, а не підробок.

Для смартфонів, які підтримують зарядку 18 Вт, обирають будь-який інший блок живлення аналогічної потужності. Проте, обравши адаптер на 65, а то й 120 Вт, можете бути спокійними, адже зайвому споживанню енергії нам знову допоможе вбудований контролер.

Зазначається, що на швидкість відновлення енергії це не вплине.

Більше уваги варто приділити збігу профілів зарядки, кожен з яких виражається в співвідношенні Вольт і Ампер, що видаються блоком живлення. Якщо смартфон використовує 65 Вт у співвідношенні 20В 3.25А, а ноутбук, припустімо, 15В 4.3А, то через розбіжність контролер перемкне девайс на меншу сумісну потужність.

Адже зарядка – це не тільки блок живлення, а й кабель. Які мають підтримувати необхідний для адаптера і смартфона ампераж (силу струму). Ба більше, при розробці оригінальних аксесуарів виробники нерідко йдуть на хитрощі, встановлюючи додаткові контакти для роз’єму або штекера USB. Усе це в теорії не дасть змоги досягти максимальної швидкості заряджання телефона під час використання нерідного адаптера або кабелю.

Раніше "Телеграф" писав, що короткі цикли заряджання телефону не шкодять пристрою, а є для нього корисними.