Що робити з телефоном, який впав у воду: термінова допомога для гаджета

Читать на русском
Автор
2159
Намоклий телефон не можна експлуатувати
Намоклий телефон не можна експлуатувати. Фото Freepik

Розповідаємо, які обов’язкові кроки допоможуть урятувати гаджет

Якщо ваш мобільний телефон впав у воду, потрібно терміново вжити низку дій, які допоможуть запобігти найгіршим наслідкам. Головна небезпека полягає в тому, що при потраплянні рідини всередину пристрою його внутрішні компоненти можуть бути пошкоджені з часом, і проблеми з телефоном виявляться набагато пізніше.

Фахівці розповідають, що потрібно зробити, щоб цього уникнути. Перше, що ви повинні зробити — це дістати пристрій і якнайшвидше вимкнути його, якщо він не вимкнувся сам.

Телефон намок — що робити і як висушити

Подальші дії робимо з вимкненим смартфоном:

  • зніміть чохол;
  • від’єднайте кришку та витягніть знімний акумулятор;
  • якщо акумулятор не знімається, дійте далі за списком;
  • вийміть сім-карту та картку пам’яті у разі її наявності;
  • тримаючи пристрій роз’ємами вниз, потрусіть його.

Карти експерти радять протерти спиртом, що допоможе уникнути окислення. Потім протріть всі доступні частини сухою тканиною, що добре вбирає вологу, наприклад, бавовняною. Як варіант, це може бути чистий кухонний рушник або будь-яка інша не синтетична серветка — синтетика вологу не вбере.

Далі розмістіть пристрій на підвіконні та залиште його сохнути. Також ви можете продути видимі ділянки балоном зі стисненим повітрям. Сушити телефон феном та поміщати його в морозилку категорично забороняється.

Фахівці відзначають, що термін повного просушування залежить від температури та інтенсивності циркуляції повітря в приміщенні, і може становити від 24 до 48 годин. Наприклад, влітку при теплій температурі та сонячному світлі надлишки вологи випаровуватимуться швидше.

Щоб висушити від води телефон із незнімною батареєю, рекомендується віднести його до сервісного центру для діагностики. У цьому випадку ви можете помістити його в місткість із силікагелем або іншим абсорбентом, щоб максимально видалити надлишки вологи до розбирання гаджета майстром.

Раніше ми розповідали, чи можна використовувати телефон на морозі та що робити, щоб при цьому не вбити гаджет. Дізнайтеся з наступної статті, як користуватися телефоном взимку.