Тільки вбиваєте батарею: цих помилок під час зарядки телефону припускаються майже всі

Читать на русском
Автор
6652
Акумулятор телефону може прослужити довше
Акумулятор телефону може прослужити довше. Фото Freepik

Розповідаємо, чого не варто робити під час заряджання

Хто сьогодні не користується смартфонами? Напевно, таких людей вже зовсім не залишилося — ми читаємо новини, дивимося відео, ведемо ділове листування та підтримуємо зв’язок із рідними та близькими за допомогою телефону. Тому дуже важливо підтримувати свій пристрій у працездатному стані, щоб не залишитися без зв’язку в невідповідний момент. Взимку важливо якнайменше користуватися мобільним телефоном на морозі — це продовжить його життя.

А турбота про стан батареї має бути на порядку денному незалежно від пори року. Портал itechua розповідає, яких помилок при зарядці телефону припускаються багато користувачів.

Як зберегти батарею телефону надовго

З часом акумулятори у смартфонах гірше тримають заряд, швидше розряджаються і, відповідно, телефон швидко сідає. Однак, якщо поводитися з батареєю розумно, можна продовжити термін її служби та ресурс вичерпається набагато пізніше. Щоб відсунути той момент, коли час роботи пристрою без заряджання істотно скоротиться, потрібно враховувати деякі фактори.

Зокрема, прискореному зносу батареї сприяють:

  • часта зарядка в авто;
  • максимальна зарядка та розрядка батареї;
  • частий перегрів.

Розберемося докладніше, чому цих помилок варто уникати. В автомобілі акумулятор піддається впливу коливань напруги під час заряджання. Як тимчасова міра цей фактор не буде критичним, але використовувати зарядку в авто на постійній основі не рекомендується — в довгостроковій перспективі це вбиває батарею у вашому пристрої.

Також не рекомендується допускати повну розрядку та максимальне заряджання батареї. Постійний цикл від 0 до 100 відсотків несприятливо впливає на стан батареї в довгостроковій перспективі. За словами експертів, ставити телефон на зарядку потрібно на рівні 20-30% та знімати на рівні 80-90% і не залишати включеним у мережу при 100% на тривалий час.

Екстремальні температури псують акумулятор. Якщо ви годинами граєте або дивитеся відео, і ваш телефон постійно перегрівається, хоча б знімайте чохол. Таким чином ви забезпечите кращу вентиляцію і батарея буде трохи остигати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути жирні сліди з екрана, щоб не зіпсувати гаджет. Дізнайтеся з наступної статті, чим можна почистити екран телефону.