Щоб не відморозити шевелюру: як правильно доглядати за волоссям взимку

Читать на русском
Автор
4163
Волосся взимку потрібно особливо берегти
Волосся взимку потрібно особливо берегти. Фото Freepik

Прості правила догляду за волоссям на зиму

Взимку наше волосся вимагає особливого догляду, оскільки в холодну погоду воно більш вразливе. Щоб не відморозити шевелюру під час прогулянок на свіжому повітрі, потрібно дотримуватись кількох простих правил. Ми вже розповідали, як швидко зігріти руки на морозі, а сьогодні ділимося, як уберегти волосся.

Як виявилося, є п’ять основних правил догляду за волоссям узимку, пише unian.net. Дотримуючись цих правил, ваше волосся буде здоровим і доглянутим всю зиму.

Сушіння волосся

У холодний сезон не можна виходити на вулицю з мокрим волоссям. Це шкідливо не тільки для волосся, а й для здоров’я загалом — такий великий ризик застудитися. Пасма потрібно ретельно просушити, навіть якщо ви виходите з дому в головному уборі. Однак, після сушіння волосся, ще деякий час перебувайте в приміщенні, щоб волосся охололо після гарячої сушіння.

Доглядові засоби

У косметичних магазинах представлено багато засобів для догляду за волоссям, у тому числі на зиму. Підберіть те, що підійде саме вам — засоби для захисту від холоду і перепадів температур дуже допоможуть вашому волоссю залишатися здоровим.

Головний убір

Дуже важливо взимку тримати голову в теплі, волосся це теж стосується. Гарні пасма та локони носіть розпущеними в теплий період, а взимку їх краще ховати під шапкою.

Дерев’яна гребінець

Взимку найкраще використовувати дерев’яний гребінець, це знизить процес електризації волосся. Такий гребінець більш дбайливий до волосся, а процес розчісування стане легшим.

Харчування та водний баланс

У холодний сезон дуже важливо правильно харчуватися та насичувати організм водою. Це в свою чергу також впливає на здоров’я волосся і зменшує їх вразливість до холодів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, щоб ноги не замерзали у люті морози. Є три важливі правила на зиму.