Як швидко зігріти руки на морозі: поради для зимових прогулянок

Читать на русском
Автор
2499
Що робити, щоб не мерзли руки
Що робити, щоб не мерзли руки. Фото Freepik

Прості способи зігріти руки взимку

В Україні вже настала справжня зима зі снігом та морозами, тому саме час дізнатися, як зігріти руки під час прогулянок на свіжому повітрі. Ми вже розповідали, як утеплити ноги на випадок сильних морозів, а сьогодні ділимося порадами, як не дати замерзнути рукам.

Мало хто знає, але на холоді наші судини та капіляри звужуються, обмежуючи циркуляцію крові, саме тому кінцівки мерзнуть. Особливо руки, якщо вони не в рукавичках. Найефективнішим способом зігріти руки є, звичайно, гарні теплі рукавички. Однак, що робити, якщо ви забули їх удома або в машині.

Як зігріти змерзлі руки на прогулянці взимку?

Рухайтесь

Коли змерзли, треба рухатись. Швидка ходьба, пробіжка чи просто активні рухи, стоячи на місці. За допомогою невеликої зарядки прямо на прогулянці ви розженете циркуляцію крові по тілу і відразу зігрієтеся. Якщо пальці аж задубіли від холоду, спробуйте ляскати руками по лопатках або стегнах, це допоможе повернути приплив крові.

Тримайте тіло в теплі

Коли виходите на вулицю, тепло одягніться. Декілька шарів одягу і тепла куртка зверху знизять ймовірність замерзнути. Не забудьте одягнути шапку і теплий шарф, тоді навіть без рукавичок ваші руки не мерзнуть.

Правильні рукавички

Купуючи рукавички, звертайте увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Рукавички в першу чергу повинні зігрівати руки, а вже потім бути красивими та модними. Відмовтеся від рукавичок зі штучної шкіри, вони зовсім не гріють руки.

Імбирний чай

Якщо ви замерзли на прогулянці, купіть імбирний чай у найближчому кіоску або зайдіть у кав’ярню. Напій зігріє вас зсередини та допоможе кровообігу в руках. До того ж гаряча склянка з чаєм подарує рукам приємне тепло.

Грілка для рук

У продажу вже є спеціальні невеликі грілки для рук. Можна купити таку грілку, якщо любите гуляти на свіжому повітрі взимку. Таку грілку можна носити в кишені та гріти руки, як тільки вони починають замерзати

Раніше "Телеграф" розповідав, яку шапку носити цієї зими. Три найтрендовіші моделі головних уборів на зимовий сезон 2023-2024.