Волосся буде як після салону: чотири лайфхаки для догляду за зачіскою вдома

Читать на русском
Автор
56487
Як правильно доглядати волосся, щоб не нашкодити зачісці
Як правильно доглядати волосся, щоб не нашкодити зачісці. Фото Freepik

Беріть собі на озброєння

Красиве доглянуте волосся – мрія кожної дівчини. Зробити красиву шовковисту шевелюру можна в салоні краси у професійних майстрів, проте, можна правильно доглядати волосся і вдома. А результат буде не гірший. Ми вже розповідали, що робити, щоб волосся не електризувалося, а сьогодні ділимося порадами щодо догляду за волоссям у домашніх умовах.

Як виявилося, є чотири універсальні лайфхаки, щоб поліпшити стан волосся, пише obozrevatel. Розбираємося, що потрібно зробити, щоб волосся було, як після салонних процедур.

Шампунь та кондиціонер

Правильно підібрані доглядові засоби покращують стан шевелюри. Ви повинні точно визначити, як у вас тип волосся та відповідно вибирати до нього шампунь. Уважно читайте склад, у шампуні не повинно бути сульфатів, вони можуть нашкодити локонам. Також обов’язково підбирайте до шампуню кондиціонер для ополіскування, він допоможе легше розчісувати волосся і додасть йому блиску.

Миття голови

Не мийте голову кожен день, тому що ризикуєте зробити волосся сухим і ламким. Найкраще робити це хоча б через день, а краще не більше двох разів на тиждень. Щоб освіжити зачіску на день, коли голова не мита, можна використовувати сухий шампунь.

Прохолодна вода для ополіскування

Якщо ви любите гарячий душ і миєте голову гарячою водою, в кінці ополосніть волосся прохолодною водою. Це допоможе уникнути пошкоджень та сухості шкіри голови та, відповідно, волосся.

Інструменти для укладання

Дуже складно не використовувати фен, плойки, прасочки та інші інструменти для укладки волосся. Однак, іноді потрібно давати волоссю відпочити від термостайлінгів. Також рекомендовано використовувати спеціальні засоби для термозахисту волосся під час укладання. А на інструментах укладки найкраще виставляти найнижчу температуру та потужність.

Раніше "Телеграф" розповідав про три стрижки, які старять після 40 років. Такі стрижки зроблять вас "бабкою".