Популярний міт: яку насправді небезпеку несе відкрита банка шпротів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 7677
Чи небезпечно зберігати відкриту банку шпротів
Ми ділились цікавим способом чищення риби від луски. Тепер поговоримо про ще один момент, який пов’язаний з продуктами, і стає особливо актуальним під час підготовки до новорічних свят.
Якщо після приготування салату чи закуски у вас залишається трохи рибки в банці, найпростіше рішення — поставити її у холодильник, а трохи пізніше доїсти. Багато кулінарів стверджують, що зберігати у холодильнику відкриті консерви у бляшанці не можна. Мовляв, їх потрібно обов'язково перекласти у скляний чи пластиковий контейнер. Чи правда це, аналізуємо разом із Ukr.Media.
Будь-які консервовані продукти, які було відкрито, бажано вжити якомога швидше. Але міняти тару для зберігання при цьому не обов’язково.
Та і якщо розібратися, то у цьому сенсу немає — адже виробник подбав про те, щоб всередині бляшанка була стерильною. Продукт швидше зіпсується, якщо ви перекладете його в на позір чисту, але не стерильну посудину.
Отже, справді, консерви після відкриття слід якомога швидше з’їсти. Але їх перекладання точно нічого не дасть.
Зазвичай на бляшанці виробник друкує умови і допустимі терміни зберігання у відкритому вигляді. Не варто їх порушувати — і все буде добре. Також ми розповідали, як правильно розморожувати рибу, щоб вона зберегла текстуру та смак.