Популярний міт: яку насправді небезпеку несе відкрита банка шпротів

Читать на русском
Автор
7677
Чи варто перекладати їх в інший посуд
Чи варто перекладати їх в інший посуд. Фото kartinkin.net

Чи небезпечно зберігати відкриту банку шпротів

Ми ділились цікавим способом чищення риби від луски. Тепер поговоримо про ще один момент, який пов’язаний з продуктами, і стає особливо актуальним під час підготовки до новорічних свят.

Якщо після приготування салату чи закуски у вас залишається трохи рибки в банці, найпростіше рішення — поставити її у холодильник, а трохи пізніше доїсти. Багато кулінарів стверджують, що зберігати у холодильнику відкриті консерви у бляшанці не можна. Мовляв, їх потрібно обов'язково перекласти у скляний чи пластиковий контейнер. Чи правда це, аналізуємо разом із Ukr.Media.

Будь-які консервовані продукти, які було відкрито, бажано вжити якомога швидше. Але міняти тару для зберігання при цьому не обов’язково.

Та і якщо розібратися, то у цьому сенсу немає — адже виробник подбав про те, щоб всередині бляшанка була стерильною. Продукт швидше зіпсується, якщо ви перекладете його в на позір чисту, але не стерильну посудину.

Отже, справді, консерви після відкриття слід якомога швидше з’їсти. Але їх перекладання точно нічого не дасть.

Зазвичай на бляшанці виробник друкує умови і допустимі терміни зберігання у відкритому вигляді. Не варто їх порушувати — і все буде добре. Також ми розповідали, як правильно розморожувати рибу, щоб вона зберегла текстуру та смак.