Хитрість досвідчених кулінарів: навіщо терти рибу терткою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2176
Якщо спеціальних девайсів немає, виручить звичайна тертка
Ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу, щоб вона зберегла смак та текстуру. Тепер ділимось порадами щодо чищення цього продукту.
Зняти з неї луску — як відомо, процес досить трудомісткий. Однак його можна суттєво спростити, і у цій задачі допоможе звичайна тертка для овочів. На Pixelinform розповіли, як швидко видалити луску з риби за допомогою терки.
Як чистити рибу терткою — лайфхак
Перш за все, промиваємо рибу холодною водою. Пчинаємо патрати — відрізаємо рибині голову і плавці, видаляємо нутрощі. Для цього розрізаємо черевце по довжині, намагаючись не проколоти жовчний міхур. Ретельно видаляємо чорну плівку — вона може зіпсувати смак готового продукту. За потреби після цього знову промиваємо.
Приступаємо до чищення від луски терткою. Використовуємо у цьому процесі сторону з найменшими отворами.
Вам необхідно просто провести теркою по рибі. Робити це слід у напрямку від хвоста до голови. Повторюємо кілька разів, поки вся луска не залишиться на тертці.
Спосіб простий, а головне — не потребує спеціальних девайсів. Також ми розповідали, у чому обваляти печінку перед смаженням, щоб страва вийшла дуже смачною.