Хитрість досвідчених кулінарів: навіщо терти рибу терткою

Читать на русском
Автор
2176
Цікавий спосіб чищення риби
Цікавий спосіб чищення риби. Фото comfy

Якщо спеціальних девайсів немає, виручить звичайна тертка

Ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу, щоб вона зберегла смак та текстуру. Тепер ділимось порадами щодо чищення цього продукту.

Зняти з неї луску — як відомо, процес досить трудомісткий. Однак його можна суттєво спростити, і у цій задачі допоможе звичайна тертка для овочів. На Pixelinform розповіли, як швидко видалити луску з риби за допомогою терки.

Як чистити рибу терткою — лайфхак

Перш за все, промиваємо рибу холодною водою. Пчинаємо патрати — відрізаємо рибині голову і плавці, видаляємо нутрощі. Для цього розрізаємо черевце по довжині, намагаючись не проколоти жовчний міхур. Ретельно видаляємо чорну плівку — вона може зіпсувати смак готового продукту. За потреби після цього знову промиваємо.

Приступаємо до чищення від луски терткою. Використовуємо у цьому процесі сторону з найменшими отворами.

Вам необхідно просто провести теркою по рибі. Робити це слід у напрямку від хвоста до голови. Повторюємо кілька разів, поки вся луска не залишиться на тертці.

Спосіб простий, а головне — не потребує спеціальних девайсів. Також ми розповідали, у чому обваляти печінку перед смаженням, щоб страва вийшла дуже смачною.