Багато хто робить це неправильно: коли саме треба ставити телефон на зарядку

Читать на русском
Автор
18392
Заряджання телефону
Заряджання телефону. Фото mc.today

Заряджати смартфон потрібно правильно

Деякі користувачі смартфонів не дотримуються правил заряджання своїх пристроїв. Це з часом впливає на термін служби батареї гаджета.

На багатьох пристроях звукове повідомлення про низький рівень заряду батареї з’являється, коли заряд падає до 15%, пише techua. Більшість користувачів ставлять мобільний телефон на зарядку саме в цей момент.

Проте деякі люди не спішать заряджати телефон. Тому зарядка батареї починається з рівня 10%, 7% чи навіть 5%. Є і такі власники, які під'єднують зарядний пристрій лише тоді, коли смартфон повністю розрядився.

Варто зазначити, що починати заряджати телефон бажано задовго до появи звукового повідомлення про низький рівень заряду. Робити це варто ще в той момент, коли показник становить 20-25%.

Цього правила потрібно дотримуватися для того, щоб мобільний телефон не витратив повний цикл зарядки. Це також зменшить навантаження на акумулятор і пристрій буде пропрацювати довше, а батарея збереже свою місткість.

Якщо заряджання батареї починати з рівня заряду в 20-25% і завершувати за показника у 80-85%, вона довго зберігає працездатність. Такий акумулятор не буде розряджається занадто швидко.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які побутові прилади варто вимикати на ніч.