Ви могли цього не знати: які засоби заборонено використовувати для очищення екрана телефону

Читать на русском
Автор
3327
Забудьте про ці засоби очищення
Забудьте про ці засоби очищення. Фото Freepik

Ці засоби тільки зашкодять вашому смартфону

Наші телефони схильні до пошкоджень, тому до них варто ставитися дуже дбайливо і делікатно. Ми вже розповідали як очистити пам’ять смартфона, а сьогодні ділимося секретами безпечного очищення зовні.

Як виявилося, не всі підручні засоби підходять для очищення телефону, пише 24tv.ua. Деякі з них можуть лише нашкодити вашому пристрої.

Якими засобами не можна протирати екран телефону

Засоби для дезінфекції рук

Деякі люди вважають, що можна "продезінфікувати" телефон засобами для рук. Однак ці засоби можуть мати агресивні складові та нашкодити телефону. Буде краще, якщо спочатку продезінфікуєте руки, а потім візьмете ними телефон.

Засіб для миття вікон та дзеркал

Швидше за все, на екран вашого смартфона наклеєно спеціальне захисне скло. Тоді вам логічно може здатися, що засоби для миття скла будуть доречними для очищення телефону. Однак склад таких засобів найчастіше має агресивну хімію та не підходить для тонкого телефонного скла.

Паперові рушники

Не можна протирати телефон паперовими рушниками та серветками, оскільки вони мають грубу абразивну текстуру і можуть наробити мікроподряпин на екрані телефону. До того ж, паперові рушники можуть дрібними частинками забиватися в динаміки та мікрофон. Найкраще протирати сухою мікрофіброю.

Засіб для зняття макіяжу

Не варто протирати телефон засобами для зняття макіяжу. Швидше за все, це більш делікатний засіб, проте він теж може нашкодити телефону.

Стиснене повітря

Не варто продувати телефон від пилу та бруду балончиком зі стисненим повітрям. Тиск повітря може не тільки видути пил, а й пошкодити начинку телефону.

Оцет

Оцет відмінний побутовий засіб для прибирання, він часто використовується господарками на кухні або при збиранні будинку. Проте категорично заборонено використовувати навіть розведений водою оцет для протирання екрана телефону. Він просто вб'є ваше захисне покриття і може сильно пошкодити телефон.

Раніше "Телеграф" розповідав про секретний спосіб прискорити зарядку телефону. Потрібно натиснути лише одну кнопку.