"Королівська" шуба: дракон буде у захваті від такого салату на новорічному столі

Читать на русском
Автор
71653
Замінити потрібно головний інгредієнт
Замінити потрібно головний інгредієнт. Фото 1000.menu

Цікава варіація класичного нудного салату

Ми розповідали про цікаву варіацію класичного салату "Олів’є". Тепер ділимось особливо розкішним рецептом "Оселедця під шубою".

Блогерка vitala_foodblog радить замінити оселедець засоленим лососем. Такий салат в порівнянні зі звичайним має особливий смак та розкішний вигляд. Також смачніше буде, якщо запікати овочі, а не варити, так вони будуть смачніші, солодші.

Інгредієнти:

  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 1 буряк
  • 0,5 цибулі (маринуємо в оцті з цукром та сіллю)
  • 150 г червоної слабосоленої риби
  • Майонез
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Овочі ретельно миємо. Загортаємо їх у фольгу та запікаємо до готовності.
  2. Охолоджуємо, чистимо та натираємо на тертці (кожен окремо). Цибулю чистимо, нарізаємо.
  3. Накришену цибулю викладаємо в невелику мисочку. Заливаємо в рівних пропорціях водою та оцтом, додаємо цукор та сіль, все перемішуємо та відставляємо.
  4. Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Підготуємо таріль для викладання салату та кондитерське кільце (за бажанням).
  5. Ставимо кільце на таріль та починаємо викладати салат. Першим шаром кладемо терту картоплю. Присолюємо її, змащуємо майонезом.
  6. Наверх викладаємо нарізану рибу, теж додаємо невеликий шар майонезу. Наступною викладаємо цибулю, з якої злили маринад.
  7. На цибулевому шарі розподіляємо моркву. Теж підсолюємо, покриваємо майонезом. Наверх "шуби" кладемо шар буряку, змащуємо його майонезом та прикрашаємо — зеленню, шматочками риби.

Ставимо салат на просочування в холодильник. Обережно знімаємо кільце перед подачею. Також ми ділились рецептом домашнього майонезу — з ним страва буде ще смачнішою.