Простіше нікуди: чим замінити грілку для ліжка взимку

Читать на русском
Автор
7851
Таким способом можна зігріти ліжко
Таким способом можна зігріти ліжко. Фото comments.ua

Існує певне температурне обмеження

Якщо вдома прохолодно через відключення комунальних послуг або з інших причин, а світла для того, щоб нагріти грілку з рису та шкарпетки немає, на допомогу прийде гаряча вода. Навіть якщо у вас немає звичайної резинової грілки — її з легкістю можна замінити.

Заміною може стати порожня пластикова пляшка. Її просто потрібно наповнити гарячою водою. Варто зазначити — використовувати окріп не можна, адже це деформує пляшку. Максимальна температура, яку витримує пластик без деформації — 65 градусів за Цельсієм.

Наповнену гарячою водою пляшку треба ретельно закрутити, загорнути в рушник чи щільну тканину і можна використовувати. Гарно нею нагрівати ліжко, перед тим як в нього лягати. Можна також пляшку "одягти" в спеціальний чохол. Його можна зробити із рукава старого светра.

Такий спосіб гарний тим, що ним можна скористатися навіть за відсутності електропостачання та газу — нагріти воду можна на пальниках або використовуючи спеціальні саморобні обігрівачі-пічки. Головний недолік пляшки, як заміни грілці — не тримає температуру протягом ночі, охолоджується швидше за традиційний резиновий виріб.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна самому за допомогою води та засобу проти ожеледі зробити одноразову хімічну грілку для рук. Є й можливість багаторазових варіантів, але вони потребують довшого процесу виготовлення.