З туалетного паперу: як самому зробити швидкий обігрівач (відео)

Читать на русском
Автор
11708
Рулони туалетного паперу можуть бути різного діаметру
Рулони туалетного паперу можуть бути різного діаметру

Такий спиртовий обігрівач використовується у екстреному випадку, в разі чого — на ньому можна приготувати каву чи використати повторно

Зимові блекаути можуть спричинити велику кількість проблем з електрикою та опаленням. Таку проблему може викликати і негода. Якщо умови побуту дозволяють — виходом може стати саморобний спиртовий обігрівач.

Інгредієнти для нього можуть знайтися майже у кожного — потрібні туалетний папір, металева банка з-під консерви чи кави у яку влізе рулон та спирт (70% ізопропіловий спирт). Проте робити його треба з обережністю — спирт дуже горючий, не можна проливати його на себе.

Як зібрати спиртовий обігрівач:

  1. Помістіть рулон туалетного паперу в металеву банку
  2. Полийте зверху спиртом, доки серветка повністю не просочиться.
  3. Розпалити багаття на спирту.

Туалетний папір у цій техніці працює як гніт, а спирт є паливом. Вам доведеться постійно стежити за ним через палаючий вогонь. Також ті, хто випробовував цей спосіб застерігають — не доливайте спирт під час горіння, це дуже небезпечно. Треба почекати поки він вигорить повністю і полум'я згасне — тоді можна використовувати повторно.

Раніше "Телеграф" розповідав про схожий обігрівач на спирту, однак конструкція більш стійка і складна. Як паливо використовується вата, а для збереження тепла об'єднуються дві банки з пісочним прошарком.