Чи потрібно знімати в душі Apple Watch: що потрібно знати, щоб не зіпсувати годинник

Читать на русском
Автор
3603
Apple Watch — водонепроникні чи ні?
Apple Watch — водонепроникні чи ні?. Фото Freepik

Водостійкість та водонепроникність – це різні речі

Apple Watch став популярним аксесуаром для багатьох людей, пропонуючи ряд опцій і функцій, які роблять його потрібним пристроєм, що практично не знімається. Чи безпечно приймати душ з новими версіями Apple Watch і не тільки — це питання часто виникає у користувачів.

Разом з порталом ISP ми розглянемо, що можна і чого не можна робити при використанні смарт-годинника. Ця інформація та поради допоможуть вам прийняти правильне рішення.

Чи можна приймати душ з Apple Watch — поради експертів

Насамперед важливо відзначити, що смарт-годинник водостійкий, але не водонепроникний. Це означає, що хоча він може витримувати певну дію води, він не призначений для тривалого занурення.

Згідно із заявою виробника:

  • Apple Watch Series 2 і нові водонепроникні моделі можна використовувати на глибині до 50 метрів;
  • оригінальні Apple Watch і Apple Watch Series 1 захищені від бризок та води, але не підходять для плавання чи занурення.

Пам’ятаючи про це, загалом безпечно носити Apple Watch в душі, поки ви вживаєте певних запобіжних заходів. Рейтинг водонепроникності Apple Watch гарантує, що він витримає бризки та короткий вплив води при прийнятті душу.

Хоча прийняти душ з Apple Watch в цілому безпечно, важливо вжити заходів, щоб забезпечити його довговічність:

  • не потрібно піддавати годинник впливу надмірного тепла;
  • обполіскуйте його чистою водою після душу;
  • не займайтеся діяльністю, яка може перевищити водонепроникність пристрою.

Зокрема, гаряча вода або пара може пошкодити пристрій. Обполоснути чистою водою потрібно, щоб видалити залишки мила чи шампуню. Це допоможе запобігти будь-якому потенційному накопиченню, яке з часом може вплинути на роботу годинника. Крім того, рекомендується уникати використання будь-яких агресивних хімічних речовин або мила на Apple Watch, оскільки вони також можуть завдати шкоди.

Хоча приймати душ з Apple Watch в цілому безпечно, є деякі дії, яких вам слід уникати. Наприклад, не рекомендується плавати або пірнати з Apple Watch, оскільки тиск і тривалий вплив води можуть перевищити його водонепроникність. Так само слід уникати занять водними видами спорту або діяльністю, пов’язаною з водою на високій швидкості, наприклад катанням на водних мотоциклах або водних лижах.

Варто також відзначити, що водонепроникність Apple Watch може з часом знизитися через зношування або випадкове пошкодження. Тому важливо регулярно перевіряти рівень водонепроникності пристрою та віддавати його на перевірку авторизованому постачальнику послуг, якщо ви підозрюєте будь-які проблеми. Дотримуючись цих правил, ви зможете насолоджуватися зручністю носіння Apple Watch у душі без шкоди для його функціональності.

Раніше "Телеграф" розповідав про важливі нюанси, які потрібно знати щодо зарядки смарт-годинника. Дізнайтеся з наступної статті, чим можна зарядити смарт-годинник і чи підходить для цього телефон.