Швидка зарядка смартфону шкодить? Що буде, якщо "юзати" це щодня

Читать на русском
Автор
2317
Швидка зарядка шкодить мобільному телефону
Швидка зарядка шкодить мобільному телефону. Фото Pixabay

Сильне навантаження на акумулятор неминуче

Багато людей віддають перевагу швидкій зарядці для своїх мобільних телефонів, оскільки це зручний спосіб швидко поповнити заряд акумулятора пристрою. Проте важливо уникати зловживанням цієї функції, оскільки це може скоротити термін служби акумулятора.

Регулярне використання швидкої зарядки для смартфона може призвести до прискореного зносу батареї. Про це пише gizchina.

Чому не можна щодня використовувати швидку зарядку

Якщо смартфон підтримує зарядний пристрій потужністю 40 Вт або вище, краще уникати його щоденного використання. Мало хто розуміє, що така звичка може серйозно погіршити стан батареї вже в перший рік експлуатації.

Щоб запобігти швидкому "старінню" акумулятора, потрібно мати додатковий, повільніший зарядний пристрій. Такий пристрій може використовуватися, наприклад, для нічної зарядки гаджета. Важливо пам’ятати, що щоденне використання швидкої зарядки може збільшити навантаження на акумулятор, що, своєю чергою, може прискорити його зношування.

Раніше ми писали, чому не можна використовувати смартфон під час заряджання. Багато хто забуває про один важливий нюанс.