Так "олів’є" готують поляки: чим замінити ковбасу та майонез, щоб стало значно смачніше
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27829
Спробуйте — і звичайного салату вже не захочете
Ми розповідали, що додати до шуби, щоб перетворити салат до невпізнаваності. Тепер ділимось порадами щодо приготування олів’є. Якщо набрид звичайний рецепт, пропонуємо приготувати польську варіацію салату — без м’яса та майонезу.
Рецептом поділились на today.ua. Олів'є по-польськи виходить не менш смачним та ситним, ніж за звичним всім рецептом, але значно легше та корисніше.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 180 г спаржевої квасолі;
- морква;
- 150 г замороженого зеленого горошку;
- 2 мариновані огірки;
- 1 ст. л. каперсів;
- 2 ст. л. оцту;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- сіль та перець до смаку.
Спосіб приготування
- Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Чистимо її, охолоджуємо. Нарізаємо кубиками.
- Окремо в каструлі доводимо воду до кипіння. Коли закипить, вливаємо оцет і бланшуємо овочі. Закладаємо квасолю, горошок та моркву, нарізану кубиками. Через 5-7 хвилин дістаємо їх та промиваємо холодною водою.
- Беремо глибоку тарілку та викладаємо у неї всі продукти. Огірки нарізаємо скибочками, додаємо каперси.
- Для заправки оливкову олію з'єднуємо з сіллю та перцем. Поливаємо заправкою овочі. Ретельно перемішуємо, можна додати дрібно нарізаний кріп.
Готовий салат перед подачею ставимо у холодильник мінімум на 15 хвилин. Також ми ділились рецептом смачної закуски з буряком.