Додайте це у воду — і яйця будуть самі вилітати зі шкаралупи: хитрий спосіб варіння

Читать на русском
Автор
36156
Ідеальний метод, коли треба зварити і почистити багато яєць
Ідеальний метод, коли треба зварити і почистити багато яєць. Фото Апостроф

Збережіть собі цей спосіб перед святами

Здавалось би, немає нічого простішого, ніж зварити яйця. Однак перед святами, коли в меню багато салатів на кшталт закуски "Білий принц", їх зазвичай потрібна велика кількість.

Розповідаємо, як зварити їх, щоб продукт легко відставав від шкаралупи. Знання деяких технік варіння яєць може суттєво полегшити процес чищення.

Як варити яйця, щоб легко чистились

Кулінари часто радять додавати оцет у воду для варіння. Покладіть яйця у каструлю і додайте холодну воду. Вода повинна повністю покривати яйця. Перед тим, як ставити каструлю на вогонь, додайте у неї трохи соди.

Просто варіть їх звичним чином, але наприкінці варіння теж є трюк. Багато хто, коли яйця зварились, просто бере каструлю і ставить її під струмінь холодної води. Так холодна вода повільно заміщає гарячу, а значить, повільно охолоджує яйця.

Якщо хочете полегшити для себе процес чищення, підготуйте миску з холодною водою. Для кращого ефекту можете вкинути туди льоду — щоб рідина була максимально холодною. Готові яйця шумівкою дістаємо з окропу і одразу перекладаємо їх в миску з дуже холодною водою.

Секрет у тому, щоб домогтися "шокового ефекту", різкої зміни температури. Якщо зробити це правильно, яйця будуть чиститись легко і шматочки білка не будуть приставати до шкаралупи. А цілісність білка дуже важлива для деяких закусок, наприклад, для фаршированих яєць. Ми розповідали, як приготувати їх особливо смачно.