Простіше і смачніше за улюблену шарлотку: цей яблучний пиріг з’їдять до останньої крихти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11665
Улюблену випічку можна приготувати набагато простіше
Мало хто відмовиться від смачної, ароматної, пишної шарлотки. Цю осінню випічку готує на своїй кухні практично кожен кулінар.
Якщо ж не хочеться витрачати багато часу на кухні, пропонуємо приготувати яблучний пиріг за рецептом Foodoboz. Готується він значно простіше за улюблену випічку — адже вам просто необхідно змішати яблука зі збитим тістом. До речі, щодо інгредієнтів можете не переживати — ви знайдете їх у себе в холодильнику. Готовий пиріг вийде пишним та ароматним, і відмінно підійде для домашнього чаювання всією родиною.
Як приготувати яблучний пиріг
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт.;
- масло вершкове — 100 г;
- цукор — 80-100 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- пшеничне борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 ч.л.;
- сіль — щіпка;
- яблука — 400 г;
- цукор — 1 ч.л.;
- масло вершкове — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло збиваємо з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі протягом 1-2 хвилини. Додаємо яйця, борошно з розпушувачем, перемішуємо все до однорідного стану.
- Яблука очищаємо від шкірки. Залишаємо половину яблука, решту нарізаємо тонкими пластинами. Тісто перемішуємо з|із| нарізаними яблуками.
- Форму застилаємо пергаментом, боки форми попередньо змащуємо вершковим маслом або олією.
- Половину яблука нарізаємо на тонкі платівки за допомогою овочечистки, викладаємо на тісто і трохи притискаємо. Посипаємо всі 1 ч. л. цукру та змащуємо вершковим маслом.
- Пиріг відправляємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин і подаємо на стіл.
Рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг на сковороді за рецептом "Телеграфа". Для нього навіть духовку вмикати не доведеться.