Простіше і смачніше за улюблену шарлотку: цей яблучний пиріг з’їдять до останньої крихти

Читать на русском
Автор
11665
Пиріг вийде пишним та ароматним
Пиріг вийде пишним та ароматним. Фото lifestyle.segodnya.ua

Улюблену випічку можна приготувати набагато простіше

Мало хто відмовиться від смачної, ароматної, пишної шарлотки. Цю осінню випічку готує на своїй кухні практично кожен кулінар.

Якщо ж не хочеться витрачати багато часу на кухні, пропонуємо приготувати яблучний пиріг за рецептом Foodoboz. Готується він значно простіше за улюблену випічку — адже вам просто необхідно змішати яблука зі збитим тістом. До речі, щодо інгредієнтів можете не переживати — ви знайдете їх у себе в холодильнику. Готовий пиріг вийде пишним та ароматним, і відмінно підійде для домашнього чаювання всією родиною.

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • цукор — 80-100 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • пшеничне борошно — 150 г;
  • розпушувач — 1 ч.л.;
  • сіль — щіпка;
  • яблука — 400 г;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • масло вершкове — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло збиваємо з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі протягом 1-2 хвилини. Додаємо яйця, борошно з розпушувачем, перемішуємо все до однорідного стану.
  2. Яблука очищаємо від шкірки. Залишаємо половину яблука, решту нарізаємо тонкими пластинами. Тісто перемішуємо з|із| нарізаними яблуками.
  3. Форму застилаємо пергаментом, боки форми попередньо змащуємо вершковим маслом або олією.
  4. Половину яблука нарізаємо на тонкі платівки за допомогою овочечистки, викладаємо на тісто і трохи притискаємо. Посипаємо всі 1 ч. л. цукру та змащуємо вершковим маслом.
  5. Пиріг відправляємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин і подаємо на стіл.

Рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг на сковороді за рецептом "Телеграфа". Для нього навіть духовку вмикати не доведеться.