Просто порізати яблука - і на сковорідку: пиріг нашвидкуруч без духовки

Читать на русском
Автор
31397
Пишний, м'який, дуже ніжний яблучний пиріг
Пишний, м'який, дуже ніжний яблучний пиріг. Фото 1000.menu

Для цього яблучного пирога не знадобиться духовка, мультиварка чи мікрохвильовка

Якщо яблука добре вродили й ви вже приготували класичну "Шарлотку", зробили пончики з яблуками та запекли рулетики а-ля штрудель, то рекомендуємо приготувати ще й пиріг. Родзинкою цієї випічки є те, що інгредієнти ви можете підготувати за лічені хвилини.

До того ж готується пиріг на сковорідці, виходить вологим та ароматним. А рецептом з нами поділилися на порталі "Apelsinka".

Як приготувати яблучний пиріг на сковороді

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор — 3-5 ст. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • дрібка солі;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • олія — 2 ст. л.;
  • борошно: 160 г;
  • розпушувач тіста — 2 ч. л.;
  • яблука — 3 шт.;
  • вершкове масло — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці збити яйця, додати цукор, ванільний цукор та сіль.
  2. Додати сметану та олію, збити.
  3. Додати просіяне через сито борошно та розпушувач, перемішати до однорідної консистенції.
  4. Яблука нарізати на дрібні шматочки, додати до тіста.
  5. Сковороду змастити вершковим маслом та вилити тісто з начинкою, рівномірно розподіляючи її по дну.
  6. Пиріг випікати на мінімальному вогні, накривши кришкою сковороду близько 30-40 хвилин.
  7. Після цього пиріг перевернути та пекти іще протягом 10 хвилин.

А якщо ви любите випічку з яблуками рекомендуємо також приготувати заливний пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".