Просто порізати яблука - і на сковорідку: пиріг нашвидкуруч без духовки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 31378
Для цього яблучного пирога не знадобиться духовка, мультиварка чи мікрохвильовка
Якщо яблука добре вродили й ви вже приготували класичну "Шарлотку", зробили пончики з яблуками та запекли рулетики а-ля штрудель, то рекомендуємо приготувати ще й пиріг. Родзинкою цієї випічки є те, що інгредієнти ви можете підготувати за лічені хвилини.
До того ж готується пиріг на сковорідці, виходить вологим та ароматним. А рецептом з нами поділилися на порталі "Apelsinka".
Як приготувати яблучний пиріг на сковороді
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- цукор — 3-5 ст. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- дрібка солі;
- сметана — 3 ст. л.;
- олія — 2 ст. л.;
- борошно: 160 г;
- розпушувач тіста — 2 ч. л.;
- яблука — 3 шт.;
- вершкове масло — 10 г.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці збити яйця, додати цукор, ванільний цукор та сіль.
- Додати сметану та олію, збити.
- Додати просіяне через сито борошно та розпушувач, перемішати до однорідної консистенції.
- Яблука нарізати на дрібні шматочки, додати до тіста.
- Сковороду змастити вершковим маслом та вилити тісто з начинкою, рівномірно розподіляючи її по дну.
- Пиріг випікати на мінімальному вогні, накривши кришкою сковороду близько 30-40 хвилин.
- Після цього пиріг перевернути та пекти іще протягом 10 хвилин.
А якщо ви любите випічку з яблуками рекомендуємо також приготувати заливний пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".