Два яйця та стільки ж яблук: діти швидко схопляться з ліжка, коли почують запах омлету

Читать на русском
Автор
8367
Солодкий та оригінальний сніданок Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:51
Солодкий та оригінальний сніданок. Фото focus.ua

Приготувати такий сніданок не складе особливих труднощів

Сніданок — найважливіший прийом їжі. Він повинен бути ситним, смачним та швидким у приготуванні. Безумовно, один із найпопулярніших варіантів сніданку – пишний омлет.

Сьогодні разом із "Фокус" пропонуємо ще один варіант ідеального сніданку — яблучний омлет. Готується ця фантастична страва просто і швидко, а з’їдається ще швидше. Перевіримо?

Як приготувати омлет з яблуками

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 яблука;
  • молоко — 120 мл;
  • борошно — 60 г;
  • цукрова пудра — 40 г;
  • родзинки — 15 г;
  • лимон, кориця, цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  1. Яблука чистимо, видаляємо серцевину і розрізаємо на часточки, збризкуємо лимонним соком і додаємо корицю.
  2. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо кілька хвилин електричним віночком, поки суміш стане легкою та повітряною.
  3. Отриману масу приправляємо тертою цедрою лимона, що залишився, вливаємо молоко і додаємо просіяне борошно і родзинки. Все перемішуємо. Додаємо яблука та знову все перемішуємо.
  4. На сковороді з антипригарним покриттям діаметром 20 см розтоплюємо шматочок вершкового масла та додаємо яєчну суміш із яблуками. Накриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин на слабкому вогні. Через зазначений час перевертаємо та готуємо ще 5 хвилин.
  5. Викладаємо яблучний омлет на тарілку, посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо скибочками та подаємо до столу.
  6. Можна також приготувати омлет у духовці. Для цього форму застеляємо добре промасленим аркушем паперу для випічки і запікаємо при температурі 200°C під кришкою близько 20 хвилин.

А ви знали, що омлет можна приготувати у пакеті? Такий рецепт "Телеграфа" вразить своєю простотою та смаком.