У Литві оселедець люблять додавати до салату: незвичайний рецепт страви

Читать на русском
Автор
36449
Відмінний спосіб урізноманітнити меню
Відмінний спосіб урізноманітнити меню. Фото nyam-nyam-5.com

Підходить і для тих, хто на дієті, і для тих, хто дотримується посту

Що може бути простішим, ніж приготувати салат? Варто лише нарізати потрібні інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати на стіл. Однак навіть найулюбленіші страви іноді набридають. І якщо ви готували навіть салат "Соломка" та салат із сирого буряка, пропонуємо урізноманітнити ваше меню.

Сьогодні ми разом з "УНІАН" приготуємо улюблений у Литві салат — з оселедцем. Такою смакотою ви точно побалуєте своїх близьких. До того ж він підійде і для тих, хто на дієті, і для тих, хто дотримується посту.

Як приготувати салат з оселедцем

Інгредієнти:

  • 1 слабосолоний оселедець;
  • 3 середніх моркви;
  • 3 середні цибулини;
  • 500 грамів печериць;
  • рослинна олія;
  • кріп.

Спосіб приготування:

  1. Оселедець очищаємо від шкіри, кісток та шкірки. Філе нарізаємо смужками.
  2. Після цього підготуємо інші інгредієнти. Моркву та цибулю чистимо, моєму і. Моркву натираємо на тертці, а цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Гриби нарізаємо на тонкі платівки. Зелень дрібно нарізаємо.
  3. На сковороді з олією підсмажуємо цибулю, моркву та печериці. Даємо овочам охолонути та потім забираємо на півгодини в холодильник.
  4. Підготовлені овочі викладаємо в салатник, додаємо нарізаний оселедець. Все прикрашаємо кропом та подаємо до столу.

Рекомендуємо також приготувати незвичайний "дитячий" олів’є за рецептом "Телеграфа". Цю корисну страву полюблять ваші дітки.