Від нальоту не залишиться й сліду: який засіб ідеально очистить ванну та кухню

Читать на русском
Автор
6380
Весь бруд зійде
Весь бруд зійде. Фото Pixabay

Довго терти забруднення не доведеться

Під час прибирання у ванній доводиться стикатися з вапняним нальотом на сантехніці. Для видалення каменю потрібний потужний засіб, але одночасно не дуже їдкий, щоб не зіпсувати покриття на сантехніці.

Замість магазинної хімії для прибирання у ванній можна використовувати універсальний засіб для чищення домашнього виробництва. Він досить сильний, щоб боротися з накипом і одночасно щадний для покриттів.

Як приготувати ефективний миючий засіб для ванни

Приготувати саморобний засіб, який видалить накип та бруд, нескладно. На це знадобиться всього хвилина. Для приготування потрібні зубна паста та кухонна сіль.

Обидва засоби мають властивості відбілювати та очищувати, а при об’єднанні дають подвійний ефект проти вапняного нальоту.

Покладіть у ємність 2 столові ложки солі та додайте близько 10 см зубної пасти (видавлюйте її прямо з тюбика). Ще більше посилити суміш можна 1 столовою ложкою рідини для миття посуду.

Змішайте всі компоненти до одержання густої, однорідної пасти. Тепер можна починати прибирання та випробувати можливості домашнього засобу.

Цю суміш можна використовувати для миття поверхонь у ванній та на кухні. В основному це стосується елементів, на яких осідає накип та інші забруднення, таких як унітаз, змішувач, раковина та ванна.

  1. Нанесіть суміш на частину, що очищається, і протріть її губкою для миття посуду, зачекайте кілька хвилин, щоб забруднення розчинилися.
  2. Потім ще раз протріть губкою ділянки, які покриті відкладеннями.
  3. Після обробки змийте залишки миючого засобу.

Ефект перевершить усі очікування. Весь наліт зникне без сліду, а сантехніка сяятиме чистотою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим легко відмити найбрудніші сковорідки. Для цього потрібні лише два інгредієнти.