Лайфхаки для прибирання: японський метод, з яким оселя завжди буде сяяти порядком

Читать на русском
Автор
6811
Користуйтеся цими методами - і забудете про вічне прибирання
Користуйтеся цими методами - і забудете про вічне прибирання. Фото ТСН.ua

Геніальні лайфхаки для прибирання, які триматимуть дім в чистоті

Якщо вирішувати проблему з безпорядком раціонально, то вона перестає бути проблемою. Раніше ми вже розповідали, який засіб замінить дороговартісну хімію в боротьбі з нагаром на духовці.

Ми знаємо прості японські методи, які допоможуть вам позбутися візуального шуму в кімнатах. Про них розповіли на prostoway.

Японські правила прибирання оселі

Хапаючись відразу за все, концентрація уваги розсіюється і, скоріш за все, ви просто втомитесь, не прибравши і половини оселі. Тому, починати прибирання треба з чогось одного, поступового переходячи на інше. Наприклад: застелити ліжко, скласти одяг, прибрати робоче місце.

  • Потрібно позбуватися непотрібних речей. Перекладання їх з одного місця на інше займає купу вашого дорогоцінного часу. Потрібно задуматись над цінністю цієї речі, чи викликає вона в вас позитивні емоції. Якщо ні — викидайте її.
  • Друга шафа або ще один комод для речей не позбавлять вас від прибирання. Єдине, що справді допоможе – це відмова від їх придбання. Це позбавить вас від "візуального шуму".
  • Щоб на полиці з рушниками завжди панував порядок, їх краще не складати, а скручувати у трубочки. Таким чином діставати їх з потрібного місця буде набагато зручніше, а порядок протримається набагато довше.
  • У шафі завжди безлад? Одяг краще розвішувати за кольорами та сезонністю. Тобто світле повинне зберігатися разом зі світлим, а літнє не повинно лежати там, де зберігається зимове.
  • Паперові носії інформації в вашій оселі — додатковий безлад на робочих поверхнях. Журнали, газети, блокноти та стікери періодично треба утилізовувати. Їх раціональна заміна — електронні гаджети.

Прибирайте дім за японськими методами, і не матимете проблем з організацією особистого простору. А як правильно провітрювати кімнати, щоб в оселі не було вогкості та лишніх запахів, ми розповідали раніше.