"Дівчинка" чи "хлопчик"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Читать на русском
Автор
91563
Як визначити стать оселедця
Як визначити стать оселедця. Фото freepik.com

Від цього залежить смак майбутніх страв

Оселедець — дуже смачна та корисна риба. На новорічні свята з неї готують безліч смачних закусок — і це не лише класичний оселедець під шубою, а й цікаві страви на кшталт оригінальної ікри.

Між тим, мало хто вміє вибирати смачний оселедець. І так само м не всі знають, як на смак відрізняються оселедець "дівчинка" та "хлопчик". Розповідаємо про це разом із rbc.ua.

Оселедець чоловічої статі буде м'ясистішим, жирнішим і ніжнішим одночасно. В нього є особливі залози — молоки, які багато хто вважає найсмачнішою частиною риби. А оселедець-дівчинка теж має цінну частину — ікру.

Як визначити стать оселедця

На ринку чи в магазині, обираючи рибу, звертайте особливу увагу на спинку. Хлопчики мають спинку трохи вигнуту і горбату; а у дівчаток вона, навпаки, рівна і пряма. А щей риб чоловічої статі спина товстіша, тому і м'яса у такій рибі більше.

Але спина — це не єдина ознака. У риб різної статі відрізняється і форма черевця. У самців воно зазвичай "підтиснуте", але водночас м'яке. А самки ж навпаки — мають об'ємне черевце, яке при цьому щільне на дотик. Це пов’язане з тим, що оселедець жіночої статі в черевці зберігає ікру.

Тому в оселедців-"хлопчиків" більше м’яса, а самки мають ікру. Також ми розповідали, як правильно зберігати сир.